Gambia yhteenveto ja epäonnistuneet otokset

Viikko vietetty Suomessa, eli on aikaa ja voimia ruveta ruotimaan reissua.

Hyvähän se on pitää mielessä kotimaan mainokset

Voin kertoa, että oli haastavampia paikkoja kirjoittaa Blogia. Lämpö jotenkin sumensi pään ja tietysti heikot yhteydet eivät helpottaneet senkään vertaa.

Lento: lentoaika pitkähkö, kiva oli kuitenkin välilasku Kööpenhaminaan. Jos vain mahdollista nuku koneessa, mikäli haluat vielä perillä illalla tehdä muutakin kuin mennä suoraan sänkyyn. Päätin seuraavalle reissulle hommata sellaisen tyynyn, josko se helpottaisi nukkumista koneessa. Takaisin päin tullessa lentoaika lyhyempi. Yölento helpotti nukkumista.

Ruutuaikaa ei ole koskaan liikaa

Ruokaa koneessa kannattaa harkita myös. Jo Pargan reissulla totesimme ruuan olevan hyvää. Toki ilmaiset välipalat siirsivät nälkää. Omia eväitä kannattaa myös suosia jos haluaa säästää.

Mennessä heitä talvitakki laukkuun jo ennen laukun ruumaan laittamista, mutta tullessa ota se laukusta koneeseen mukaan. Tämä ei ollut minulle itsestään selvyys, koska en ole kylmänä aika koskaan lentänyt. Samoin toimi kenkien kanssa.

Johtoa tarvitaan aina

Vilttejä ei ole koneessa koskaan tarpeeksi, varaa sellainen käsimatkatavaroihin, ohut villahuivi ajaa myös saman asian.

Jaloittele ja minglaa, hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada samalla hyviä vinkkejä tulevasta kohteesta.

Liika viini lennolla ei ole hyvästä

Lentokenttä: Banjulin lentokentällä on uudistustyöt meneillään, joten ota rauhassa. Kenttä ei ole iso. Ahdasta ja tuskaista on saada ja viedä laukut tai löytää oikeat reitit. Pure hammasta ja mieti sitä ihanaa hiekkarantaa.

Liikkuva auto ja lasi, mikä oiva yhdistelmä kuva ottamiseen

Kuljetus: Matkatoimiston kuljetus on kallis ja hidas. Toki jos et halua mitään riskejä, ota se. Meille oli tilataksi varattuna valmiiksi, se kyllä edellyttää jotakin yhteyttä Gambiaan ennestään. Sujuvaa oli tämä ja edullista. Mutkia matkaan voi tulla millä vaan kyydillä. Takseja on myös kentällä, mutta neuvottele hinta valmiiksi.

Kuvien ottaminen ei auta pelkoon laukkujen häviämisestä

Hotelli: African village hotel. Aivan mahtava. En harkitse mitään muuta seuraavalle kerralle. Olo oli heti mennessä tervetullut. Vaikka puitteet ei hienoimmasta päästä olekkaan. Korvasi kaikki muu sen.

Edelleen se liika viini…

Hotelliin on pitkä käytävä ja tarkoin vartioitu portti. Ne lisäävät turvallisuutta.

Hieraise unihiekat pois ennen kuvan ottoa

Meininki rentoa. Henkilökunta aivan kultaa. Palvelu todella laadukasta ja ripeää. Ongelmiin löytyi apu heti. Hotellin alueelle sai tuoda myös ulkopuolisia, mutta liiaksi niitä ei siellä kuitenkaan ollut.

Mielenkiintoiset tuolinjalat

Sijainti hotellilla todella hyvä. Hotelli koostuu monesta osasta ja voi vaikuttaa sokkeloiselta, ota seikkailuna. Mene rantaan yllätyt. Tee se myös illalla, yllätyt uudelleen.

Hotellilla on myös oma hieroja. En kokeillut hänen palveluitaan, mutta kovasti oli kehuttu.

Hotellin ravintolassa ruoka oli todella maistuvaa, annokset isoja. Ota puoliksi jonkun kanssa jos haluat syödä kevyemmin. Aamupalan omeletit totesinkin jo aiemmin mahtaviksi.

Ei ehkä maailman herkkullisin kuva
Pyttipannaa anyone?

Allasalue oli todella viihtyisä. Palmun varjoo nurmikolle pääsi makoilemaan. Sinne jopa tuotiin pöydät jos halusit syödä siellä. Kaikkea en halua kuitenkaan paljastaa altaan saloista, sinun on koettava se itse.

Vastavaloon kuvia?

Huoneet oli todella kivoja. Näin neljä erilaista ja jokaisessa olisin voinut majoittua. Hienoin oli kahdessa tasossa oleva merinäköalahuone. Ötököitä ei huoneissa näkynyt. Tuulettimet iso plussa. Luovutus lentoon nähden aikainen, kysy lisäaikaa. Huoneenluovutus klo. 12. 00. Lento siis Sunclass airlinesilla 22.00.

Kohde: Älä pelästy. Avaa silmät, ole avoin. Paikka ei ole sinulle jos olet yhtään sisäänpäin kääntynyt. Ihmiset ovat täällä sosiaalisia ja uteliaita.

Auton vai marketin esittelyä?

Jos rannat houkuttaa on tämä sinun paikkasi. Rannat olivat autiot ehkä siksi, kun kausi oli vasta aluillaan. Pitkälti matalaa, välillä tuntui, että sai kävellä todella pitkälle päästäkseen edes veteen. Rantakahvilat ja ruokapaikat oli oivia ajanviettoon. Kaikkiin tarpeisiin löytyi apu. Kannattaa ainakin yksi päivä pyhittää pelkästään tähän.

Muista neuvoa kaverille missä kameran linssi on

Retket: on tarjolla monenlaista retkeä, jotka ainakin matkatoimiston kautta otettuna on kalliita. Varaudu että päivä menee jokaiseen retkeen. Ja huonossa tapauksessa seisot suurimman osan ajasta niissä ruuhkissa. Tässäkin suosittelen sitä omaa kuskia.

Mainos: Sanna Dampha on hyvin englantia osaava ja luotettava vihreän taksin kuski, puhelinnumero hänelle on +220 744 6005 toimii myös whats upin kautta. (vain soitot)

Ei niin kiire ettei pystyisi pysähtymään kuvan ottoon

Bakau oli rauhallinen, Serekundan puolelle mentäessä rupesi elämää löytymään. Sitten en tiedäkkään missä muualla seikkailin, koska ei mapsia käytettävissä.

Ei selffietä pimeässä

Uskaltaudu kävelemään ”slummi” alueelle. Eli sille köyhälle, ei turisti alueelle (selvennettäköön tässä vaiheessa) Kuulostaa pahalta, mutta sitä se ei ole. Hökkelit ja talot aika rujon oloisia, mutta ne voi peittää sisällee aivan jotain muuta.

Ota mukaasi jotain lahjoitettavaa. Esimerkiksi lapsille vihkoja ja kyniä. Tai jotain namuja. Eksy se voi tuoda uusia mieleenpainuvia kokemuksia.

Paikallinen baari slummissa, ei vankila

Varaudu ruuhkiin, liikenne välillä kaoottista.

Täällä ei kiirehditä. GMT Gambian maybe time, on yleinen käsite. Eli anna aikaa, ota kaikki irti kiirettömyydestä. Ensin mietin, että en pysty olemaan ilman puhelinta, mutta se oli varmaa parhaimpia asioita koko reissulla, et ollut kenekään tavoitettavissa turhista asioista. Puhelimen kamera oli ainut jota käytin. Illalla tai aamulla saatoin selailla hotellilla somea.

Hyvä tähtäys, varo mihin astut

Sitten vielä yleisiä mietteitä: Mediassa hehkutetut naisten seksilomat Gambiassa. Jos huomiotta tai huonossa parisuhteessa ollut nainen lähtee tuollaiseen maahan, missä miehet huomioi, kehuu ja lepertelee. En yhtään ihmettele sitä naisten määrää.. (Myös siis suomalaisten.) mitkä sitten hatkahtaa ottamaan sieltä puolison. Osa varmasti on niistä puolisoista kusettajia (naimisissa parhaillaan monen vaimon kanssa ja se suomalainen tyttöystävä on vain pankki). Mutta luulen, että on siellä joukossa niitä suuria rakkauksiakin ja se kuuluisa seksi sillä lomalla on se sivutuote.

Nyt en tätä kirjoita sillä, että itselläni olisi tuo tilanne. Olen vallan ihanassa avioliitossa.

Ja taas kerran se vastavalo

En tiedä mikä kauneuskäsittely tuo reissu oli. Mulla on kasvoista rypyt silottunu, näpyt hävinny kaikkialta. Iho tuntuu silkiltä. Ehkä se kaikki meni siihen, mut mieleen se ei vaikuttanut. Siipi maassa menty loppu viikko vaikka pitäisi olla onnellinen….

Kyllä, se vei mun sydämen… Gambia ❤️ En olisi koskaan uskonut…

Taidekkaan ei aina onnistu