Vantaa/Hersonissos 12.-13.8.2020

Koittihan se päivä, jonka ajattelin peruuntuvan.. Tai voihan se vielä peruuntuakkin.

Äärimmäisen stressaavan alkuviikon jälkee, työpäivän päälle lähdimme porskuttamaan kohti Vantaata. Airbnb varattuna. Pikku Helmi…enteili jotain ihanaa…

Automatka meni purkaessa kaiken maailman työstressiä. Eipähän kummittele matkalla…

Pikku Helmi oli juuri sitä mitä nimensäkkin. Kuin karkki.. Vaahtokarkki…

Keittiön puoli
Kaikki tarvittava löytyi
Ihana sisustus
Nalle toivotti tervetulleeksi
Ihana vanha sohva
Villasukat

Ensimmäisenä bongasin oven suusta pienen korin, jossa villasukkia ❤️ olin myyty.

Miten sattuikin, että lomaskumpan väri sopi sisustukseen.

Gancia rose

Uni tuli yllättävän nopeasti, eikä herääminenkään ollu kovin hankalaa.

Aamulla tai no yöllä kolmen aikaan oli luojan kiitos se kuuluisa QR-koodi napsahtanu sähköpostiin.. Huh nyt voi hengähtää.

Vettä satoi kaatamalla.. Ja pimeää oli.. Hyvä hetki lähteä.

Ekaa kertaa varasimme lentoparkin. Yhden harhaan ajetun risteyksen jälkee löysimme perille. Bussi odotteli valmiina, neljä ihmistä nousi kyytiin joten väljää oli.

Tätä infoa en sivuilta löytänyt
Laukut paikalleen ja menoksi

Perillä lentokentällä maskit naamalle, hengitystä vähän ahdisti ja silmälasit huurussa tallustimme chekkaamaan itsemme ja jättämään laukut.

Hiljaista on, joten pääsimme nopeasti myös turvatarkastuksen läpi. Ei näkyny lynkkausjoukkoja…

Käsidesejä näkyy olevan joka nurkalla, vielä kun ihmiset tajuaisivat olla ryysäämättä.

Vesipisteen etsintä ja aukeavasta kahvilasta aamukahvit. Skumppaa olis saannu vasta 5.30 siihen hätään ei kerkeäisi, boarding alkaisi samaan aikaan. No maistusipa kylmä Mythos vielä paremmalta perille päästyä.

Aamukahvit

Kone oli pieni, eikä ainakaan pariskuntien viereen sijoitettu vieraita.

Joku Finnair siellä parkissa
Flightradar. Ei ollu paljoa koneita lähdössä.

Finnairilla toimi WiFi, nordic-sky.com kautta pääsi seuraamaan lentoreittiä, lukemaan päivän lehtiä, kuuntelemaan äänikirjoja ja joku pelikin siellä näytti olevan. Tuo lentoreitin seuraaminen on aina kiinnostanu, näkee minkä maan päällä lennetään.

Lentoreitti

Jonkin ajan päästä ruvettiin jakamaan sämpylöitä ja juotavaa. Jes hetki ilman maskia.. Mehuja, vettä, kahvia ja teetä oli tarjolla. Kylläpä oliki nälkä. Sämpylä oli oikein hyvää ja vielä kermajuustolla.. Nam.

Aamupalaa

Tällä kertaa valitsin matkalle äänikirjaksi Viktoria Hislopin Elämänlanka, kirja sijoittuu Kreikkaan, joten hyvin pääsee tunnelmaan.

Elämänlanka

Matka meni aika rattosasti, koneesta ku pääs pois ni melkonen ryysis oli terminaaliin. Hetken mietin, että tässä kestää… No eipä kestänytkää. Poliisit tsekkas QR-koodin ja olkaa hyvä käykää Covid-19 testissä kiitos.. Kaikki. Nyt sit jännätään tuleeko joku partio hakemaan pois ku testi valmistuu.. Kuitenki sekottuu jonku toisen kaa 😬

Laukut hihnalta ekojen joukossa..reissun ekat kunnon naurut sain ku oltii menos vessaan ja minä jäin laukkujen kaa odottelemaan, ku mies meni eka… NAISTEN vessaan.. En ees kerenny hihkasee mitää kun se sinne sujahti.. Hetki meni ennen ku palas takasi ku oli tajunnu vääräksi vessaksi.. Sai siinä muutama muukin hyvät naurut 😁

Aviksen luukulta auton avaimet ja paperit, pikku bussilla parkkikselle.

Nopeasti oltiinki jo on the road

Tien päällä

Elina apartments olisi hotellimme, tiesin jo varatessa, että tämä on ihan perus hotla. Eihän siellä käydä kuin nukkumassa.

Avaimet saatiin nopeasti.. Muut taitaa vielä odottaa bussin lähtöä kentällä.. Siisti huone, kiva pieni allas-alue. Altaassa saa muuten uida 4 kerrallaa.. Noh ei sinne enempää mahtuskaa 🤣🤣Parvekkeet on isolle tielle päin, josta tulee jonkin verran melua.. Mut edelleen. Ei siellä vietetä aikaa. Parvekkeellä ehkä öisin..

Elina apartments ja allas-alue

Nälkääää.. Valentino tais olla pitsa paikan nimi johon ekana törmättii.. Isot oluet ja kaksi pita Gyrosta.. ευχαριστώ

Gyros ja Mythos

Oon nyt täs nipistelly itteni mustelmille, et onko tää ees totta.. Kai se on uskottava et täällä ollaa. Hieman toki huolettaa nousevat korona luvut. Mut luulen kuitenkin sen liittyvän siihen et nyt testataan toden teolla.

Pieni välikuolema hotellilla vaikkei muka väsyttänytkään. Ois kuitenki väsyttäny mut alakerran lihamestarille tuli kuorma, ihan ku ois keilaradan päällä koittanu nukkuu. Sit ku se loppu ni eikös joku saakelin lehtikauppias koittanu soittaa…

Parempi painua altaalle ja ottaa kylmät juomat.

Kiva varjoisa nurkkaus löytyi

Vesi oli vilvoittavan kylmää ja juoma myös.. Aurinko koittaa jotenkin karttaa minua.. Tarvi varmaan 5 kertaa siirtää petiä ku aina varjossa..

”tuttuja” tuli tavattua myös…. Selitys..

Jos jossain on kuuluisuutta tarjolla se on facen ryhmät.. Siellä ihan spesiaalisti tämä Kreikka nimellä kulkeva.. Toiset rakastaa.. Toiset inhoo sua siellä. Meitä on muutama aktiivinen, varsinki reissun päältä kirjoittaja. Näistä yksi pariskunta sattui samaan aikaan tänne kohteeseen meidän kanssa. Heistä toisen tapasin nyt altaalla. Toisen oon tavannut joskus taannoin häämatkallamme Kalymnokselle.. Mies kuin sieni.. Noh tää ehkä oli vähän inside läppää mut tietäjät tietää..

Ne varpaat

Pienen auringon pakoilun jälkee päätimme lähtee kylille…

Pieni katsaus missä mitäkin on. Samalla jos vaikka illan ruokapaikasta tulisi selvyys.

Herson rantaa

Ihan kiva ettei täällä ole enempää porukkaa, jotenkin paikka toi mieleen Laganaksen Zakynthokselta. Puuttui vain känniääliöt britit.

Sataman kirkko

Päätettiin toviksi istua miettimään sitä ruokapaikkaa. Satamasta vika baari ja sinne…meidän seurana oli hieman yli innokas koira palloineen.. Heitä… tuo… Heitä.. Tuo.. Heitä.. Kävi ihan liikunnasta. Eihän toki se koira voinu sitä palloo tuua ihan siihe viereen..

En noista eläimistä nii välitä. Mut tää oli vekkuli kaveri
Mythos

No Mythoksen nauttiminen sai aikaa ajatuksen mennä Mythokseen myös syömään.. Täällä siis oikeasti oli ravintola/taverna nimeltään Mythos. Tämä face-ryhmästä tuttu pariskunta sitä vielä on kovasti kehunut..

Käveltiin varovasti pälyillen Mythoksen ovelle, porukka näytti tyytyväiseltä. Tarjoilijalta nopea pöytävaraus hetken päähän ja hotellille viettää pieni freesaus hetki.

Ei hyvää jottei jotain huonoakin. Mies oli saanu muutama päivä takaperin uuden puhelimen.. Sepäs päättikin sitten yhtäkkiä ettei ota enää virtaa vastaan… Joojoo tiedetään ettei lomalla puhelinta tartte.. Mut mulle se on sama ku kartturilla ei ois karttaa.. Mä en osaa kattoo mihkä kantsis mennä ja mitenkä.. Mä en oo se joka osaa ottaa ne hyvät lomakuvat.. A-P-U-A

No hetkeksi se aihe olan yli ja syömään.

Menu oli valtava.. Meni varmaan parikyt minsaa, että saatiin jotain päätettyä ja sitten mitä valitsen ekana ja tokana.. Ei niitä tietenkään ollut. Suositusten perusteella valitsin pekoniin käärittyä filettä ja alkuun Sakanagi.. Tietenkin..

Saganaki ja sitruuna ❤️
Filettä pekonilla
Pasta Mythos

Huhhuh mitkä annokset.. Ens kerralla ei Saganakia alkuun.. Pelkkä ruoka piisais. Tai vaikka ehkä puoliksi.. Mies veteli pastan tyytyväisenä. Itellä jäi puoli lautasellista syömättä.. Ja joku fiksu taas tilas sen rouva leilin pöytään.

Rouva leili

Talon puolesta jälkkärit.. Kakkua kermavaahdolla, hedelmälautanen.. Ja ah. Jotakin Ouzoa.. Veikkasin sitruunamehuun sekoitettua.. Olipa hyvää.

Jälkkärit kiinteänä
Jälkkäri nestemäisenä

Takas hotellille matka meni vyöryessä. Oli maha sen verta täynnä.. Tähän on hyvä lopettaa tältä päivältä.. Jännityksellä odottaen aamua. Onko koronapoliisi oven takana hakemassa karanteeniin..

9 comments on “Vantaa/Hersonissos 12.-13.8.2020”

 1. Katri

  Aivan upea Postaus. Taas. Nautitaan Kreetasta. Ja niin, tänään selviää loppuuko ilo lyhyeen….

  😂

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos. No niinpä. Me lähetään kohta tulee sinne Agiokseen.

   Vastaa
 2. Nana

  Kiitos kivasta kirjoituksesta, täällä eletään hengessä mukana!

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos kun luit.

   Vastaa
 3. Raili

  Ihanaa reissua! Haikeana lueskentelen :)

  Vastaa
 4. Sari

  Kiitos kivasta matkakertomuksesta, tai alkumatkan how ever…oli pakko lukea kesken aamupalan tekemisen. Tuli niin hyvä fiilis teidän puolesta, ja vähän Kreikka fiilistä välittyi tännekin. Nauttikaa lomastanne 🌞

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos kun luit

   Vastaa
 5. Asko

  Kiitos Laura tästä. Itse tulossa Kreetalle 30.8. Agios Nikolaus kohteena. Eka kertaa siellä.

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos itsellesi kun luit. Ihana paikkahan tämä on

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *