Vain nopeat elävät

Lupaavasti alkoi kesäloman suunnittelu.

Vielä pari viikkoa sitten elokuun lennot olivat huokean hintaisia..

Toisin kuin nyt, juuri kun loma varmistui ja pääsisi varailemaan reissua, niin eikös ne hinnat kaksikertaistunu.

Norwegian lopettaa suorat lennot jo elokuun alkupuolella, Finnairilla ei ollut suoria joten Aegeanin sivuilta löytyi lennot Ateenaan melki 800e!!!!

En varannut.

En ehkä siksikään, että ei olla vielä päästy keskustelemaan miehen kanssa monenko päivän reissua lähetään tänä vuonna toteuttamaan.

Koitin tuossa äsken häneltä udella mielipidettä.. Vastaus oli et tee pari blogikirjoitusta niin hän sen perusteella antaa mielipiteensä..

Ei muuta kun tuumasta toimeen.

Pompottelin lukuisia eri vaihtoehtoja ja joka kerta päädyin tuohon Aegeanin sika kalliseen vaihtoehtoon. Kävin Facebookin Kreikka-ryhmässäkin asiaa päivittelemässä.

Ei mennyt kun päivä niin eräs tuttavani ryhmästä vinkkasi, että nyt on alet Aegeanilla.. Äkkiä koneen ääreen ja todellakin edullista lentoa pukkasi.

Kiitos Vappu! ❤️

Tein äkkiä kolme eri laskelmaa, joiden kanssa lähestyisin miestä.

Vaihtoehdot oli 21 päivää, 18 päivää tai 11 päivää.

Sormet ristissä toivoin kolmea ihanaa viikkoa Kreikassa.

Tottakai miehellä oli kiire päivä, eikä hän kerennyt keskittymään asiaan, kun vasta illasta.

Laskelmia

Yhteisymmäryksessä päädyimme kuitenki 18 päivään, jäisi hieman palautumisaikaa reissusta.

Istahdin koneelle tekemään varausta.. Hitto hinnat olivat nousseet alkuperäisestä.. Meni hermot.. Paiskasin koneen kiinni ja lähdin kiroillen saunan lämmitykseen.. Ei aina voi onnistua.

Päivän verran sulattelin asiaa ja taas pompottelin eri vaihtoehtoja. Kävin läpi polttoaineiden hintoja, mahdollisten tulevien kamppisten tarjouksia ja jopa viime hetken varauksia.

En kyllä enää ota riskiä yksi 80e sinne tai tänne.. PAKKO VARATA NYT!!

147 päivää

Nyt se on sitte tehty, ei muuta ku suunnittelemaan minne sieltä suunnataan.

7 comments on “Vain nopeat elävät”

 1. Pirkko / Meriharakka

  Onhan tuo aina joskus inhottavaa miten lentojen hinnat vaihtelevat – toki sitten joskus myös laskevat kun niitä katsoo toisen tai kolmannen kerran. Juuri etsin toukokuulle lentoja Maltalle, tasan tietyille päiville, kun olemme sinne menossa yhteen tapaamiseen. Löytyi alkaen 200 per nuppi, mutta emme halunneet lentää Turkishilla, seuraavaksi edullisimmat olivat Lufthansan, mutta lähtö/paluuajat eivät tällä kertaa houkutelleet, joten lopulta päädyttiin Finnair + Air Malta -yhdistelmään noin tuplasti Turkishin hinnoilla, mutta miellyttävämmät reitit ja inhimillisemmät lähtö- ja saapumisajat!

  Vastaa
 2. Mari / Kodinvaihtaja

  Aika usein ostan hyvissä ajoin lennot (nyt jo palannut koronan jälkeen vanhoihin tapoihini) ja yleensä halvimmat hinnat – tai niin luulen. Ostin tässä lennot Lontooseen ja hinta ok 100€ (pääsiäisen ympärillä lennot). No katsoessani myöhemmin lentoja, kun tuttumme harkitsi mukaan lähtemistä, niin eikö hinta ollutkin enää 60€… Eli opetus: jos olet lennot ostanut, niin älä enää vilkuile hintoja tuttujen puolesta (eivät edes dittem päätyneet ostamaan)

  Vastaa
 3. Sari / matkalla lähelle tai kauas

  Onpas ollut tiukka lentojen metsästys. Toivottavasti, et hirveästi joutunut pulittamaan.
  Itsellä on lennot Barcelonaan. Amsterdamissa vaihto. Edullinen hinta. No nyt toinen lentoaika vaihtui. Lentojen välillä 6 tunnin odotus…. Maksamalla ekstraa saisi lennot paremmaksi.

  Vastaa
 4. Tiina / lauluni sadepäivän varalle

  Hyvä, että sait lennot metsästettyä ja varattua! Mukavaa reissua! :)

  Vastaa
 5. Maapalloilija

  Oho, alkaa olla kesälennot jo hinnoissaan. Vissiin siis kysyntä lähtenyt kovaan nousuun. Ja polttoaineen hinnat :( Eikä ne halpalentoyhtiöt aina niin halpoja ole…

  Vastaa
 6. Elina / elinanmatkalaukussa

  Oho, onpa kyllä ollut hintaa lipuilla. Katsoin itsekin viime viikolla lentolippujen hintoja ja en ollut uskoa silmiäni, kun Finnairin lennot Portugaliin olisi maksanut noin 2600 euroa! Tosin oli pääsiäinen, mutta silti…

  Vastaa
 7. Marko

  Pitääpä ensi vuodeksi miettiä kyllä vahvasti pelkkiä lentoja ja sitten paikasta toiseen menoa. Näkisi hieman enemmän.
  Tänä vuonna mentiin ns. varman päälle ja 2 viikkoa Kossilla ja Aurinkomatkoilta koko setti.

  Jännä miten sitten tulee tehtyä tuota lennot, majoitus/majoitukset itse touhua enemmän muualla kuin Kreikassa… Hyvää matkaa – tulevaa ja tällä hetkellä menevää!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *