Mökkireissu – eka päivä

18 vuotta sitten viimeksi reissukassina ja nyt taas

Vihdoin koitti se odotettu mökkireissu jolloin pääsisimme kokeilemaan millaista se mökkeily on, ihan kahdestaan. Matkaan pääsimme vasta iltapäivällä, koska kummallakin oli töitä. Ei sinällään haitannut, mutta ainakin itsellä oli kova hinku jo päästä eteenpäin.

Kun auto oli pakattu, suuntasimme kohti Korpilahtea. Ajelimme Kärkisten kautta kauniissa maisemissa kohti Joutsaa, jossa sitten aioimme ruokailla. Googletin Joutsasta hyvää ruokapaikkaa – eihän niitä montaa ollut, joten päädyimme pitsalle Marmara Pizza & Kebab -nimiseen ravintolaan. Kovasti sitä oli netissä kehuttu, mutta tarvitsee todeta, että olen Suomessa syönyt huomattavasti parempaakin pitsaa.

Massujen täytyttyä oli seuraavana vuorossa kauppatarpeet mökille, paikallinen Supermarket ja Tokmanni riittivät siihen vallan mainiosti. Koska ensimmäisenä oleva mökki oli täysin sähkötön, päätimme ostaa makkaraa jota voisi nuotiolla paistella ja lihamestarin itse valmistamaa varhaisperunasalaattia. Itse lihamestari kehui tätä tuotostaan ylistävästi. Aamupala-aineita ei ostettu, vaan mentiin sillä riskillä et löydetään aamulla jotain hyvää

Sitten nokka kohti Kangasniemeä, jotenkin ajattelin matkan olevan pitempi ja yllätyksekseni olimmekin jo pienen tovin päästä perillä, keskellä ei mitään. Paikkojen tsekkaus ja päätös lähdöstä soutelemaan ja ongelle. Sitä ennen kuitenkin kytkimme löytämämme kaasujääkaapin päälle kaverin ohjeistaessa puhelimessa, koska itse ei olla sellaista koskaan käytetty. Nyt on! 

Keli oli peilityyni, saimme soudella aika rauhakseen, muutamasta rannasta kuului iloista puheensorinaa ja muutama pulahtelijakin näkyi. voi kun pääsisikin uimaan. Kalaa tuli, minulle 9, miehelle 1 ??

Kyllä siinä soudellessa ja auringon laskiessa tunsi itsensä todella etuoikeutetuksi, että se oli minä joka tuon sai kokea. Takaisin rantaan soutaessa mietimme edelleen uimista, umpeenkasvaneet, kaislikkoiset ja mutaiset rannat kuitenkin estivät sen.

Kävellessä keksittiin, että meidän mökin naapurissa oli toinen mökki, minkä piha laskeutui rantaan. Käytettiin häikäilemättä sitä hyväksemme, kun eihän siellä ollut kukaan hetkeen käynyt. Vesi oli linnunmaitoa. Siitä suoraan saunan lämpöön, oli mahtavat löylyt. Peseytyä sai ihan alasti keskellä pihaa kun ei kukaan ollut katsomassa. ?

Saunan päälle laitettiin notskit, että saadaan iltapalamakkaraa ja sitä lihamestarin kehumaa salaattia ja olihan se niin hyvää kun mestari kehui.

Kyllä tämmöinen mökkielämä kelpaisi pidelmältikin.

Ensimmäisen reissupäivän reitti
”Piilopirtti” Airbnb:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *