Kohti Pargaa

Talviloman ajankohtaa miettiessämme päädyimme siirtämään loman loppukeväälle, ihan vain siksi että halpa matka osui kohdallemme.

Olin jo jonkun tovin pyörinyt matkatoimistoiden sivuilla kytäten eri matkoja kevätpuolelle. Mielessä olisi keväinen Kreikka, koska sitä emme olleet vielä kokeneet. Aluksi olin jo päättänyt matkamme suuntaavan toukokuun lopulla Palerokselle. Se on pieni paikka Prevezan alapuolella, hotelli ja kaikki oli valmiina napin painalluksen päässä, mutta olosuhteet eivät antaneet periksi juuri tuolle ajankohdalle, luovuimme siis siitä.

Kunnes yhtenä hiljaisena päivänä töissä haaveilin taas puhelin kädessä. Silmiini osui Tjäreborgin sivuilla törkeän halpa matka Pargaan 430e viikko kahdelle, eihän tuolla saisi edes lentoja. Hotellina olisi Valtos Ionion

Valtos Ionion Kuva lainattu Tjäreborgin sivuilta

Äkkiä viestiä miehelle, että mitenkäs tämä kävisi meidän suunnitelmiin.

Itse joudun passaamaan Likkojen lenkin, mutta eiköhan tuollakin (kiitos korkeuserojen) saa lenkkiä aikaiseksi. Varovasti työnantajalta utelu sopisiko millään, sillonhan olisi paras juhlavaatesesonki ja minunkin apua tarvittaisiin. Sain jonkinmoisen myöntymisen ja varaa nappia painettiin.

Kummallisinta tässä on, että tällä kertaa tämä varaaminen tuntui ihan oudolta, ei yli 200 päivän odotusta ja paikkakin ihan joku muu kun olin aatellut, eikä ole edes SAARI!! Näin se raha joskus vaikuttaa. Elokuulla jos sitten pääsisi sinne minne suunnitellutkin.

Allas näkymä hotellilla kuva lainattu Tjäreborgin sivuilta

Ajankohtahan reissulle on toukokuun puoliväli. Kelit on silloin huomattavasti viileämmät kuin elokuulla, mutta toivottavasti paremmat kuin Suomessa. Lento olisi Prevezaan, joka on kenttänä tuttu meille Lefkaksen reissulta. Otin lentokenttäkuljetuksen nyt kuitenkin, koska matkaa kertyy hotellille.

Seuraavana sitten bongailemaan mitäs siellä Pargan huudeilla voisi tehdä. Acheron-joki on mainittu monessa paikassa samoin kuin retki Meteoraan. Laivareissuja Paxokselle ja Antipaxokselle oli kehuttu, ne kyllä kieltämättä kiehtoi, saisi muutaman saaren kuitenkin listalle tälläkin reissulla. Auto nyt ainakin vuokrataan, koska sillä on sitten helppo mennä mihkä vaan!

Hotellilta maisemaa kuva lainattu Tjäreborgin sivuilta

Facebookin Kreikka- ryhmästä saa kyllä hyviä vinkkejä ja apuja reissun suunnitteluun!

Tässä nyt sitten 110 päivää odotusta ja ihmettelyä, että mitä sitä varattiinkaan. Onko sinulle koskaan käynnyt niin että päädyit ihan johonkin muuhun kuin suunnittelit?

4 comments on “Kohti Pargaa”

 1. Pia

  Alkuun kiitos, näitä on kiva lukea! ? Ja kyllä, tämän kevään matka on jotain ihan muuta kuin mitä oli suunniteltu. Haaveissa oli Montenegro kunnes halpamatkailu voitti ja matka varattiin Turkin Sideen. Syksylle Agia Marina on jo varattu, halpamatkailua sekin, black fridayn kaksi yhden hinnalla. Ja kun tälle linjalle nyt on lähdetty niin heinäkuulle ois haaveissa jotain Kreikkaa tai Kypros, kunhan halvalla löytyy niin sinne! Tjärellä niitä tosiaan ois… ☀️

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitokset sinulle ku jaksat lukea! Äkkilähdöillähän pääsis varmaan halvalla kanssa, mutta jotenkin se hirvittää en tiedä miksi. Mukavia reissuja ja niiden odotusta!

   Vastaa
   1. Tiina

    Parga on ihana paikka! Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja vaikka mantereella onkin niin jotenkin saarifiilis. Kylää ympäröi vuoret ja se on ikäänkuin amfiteatterin pohjalla. Todennäköisesti tulette näkemään salamointia vähintään kerran. Jos vuokraatte auton niin suosittelisin että menette sillä Meteoraan valmiin retken sijasta. Samalla kannattaa käydä vuoristossa pienessä Metsovon kylässä. Oliiviölytehdas Pargassa on myös paikka mitä ei kannata unohtaa. Sieltä kannattaa ostaa ainakin heidän omaa salaattikastketta joka on maustettu paikallisella hunajalla ja villioreganolla.. Pienessä puodissa joka myy paikallisia erikoisuuksia on tarjolla kanelilikööriä, valmistavat ilmeisesti itse, en ole törmännyt muualla ja on myös tosi hyvää vaikka en mikään liköörin ystävä olekkan ;×) teille tulee varmasti ihan mahtava reissu!

    Vastaa
    1. Laura

     Kiitos vinkeistä! Metsovoa ja Meteoraa ollaan kyllä mietitty ja tuo kanelilikööri kuulostaa hyvältä!
     En malttaisi odottaa :)

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *