Ateena/Korintti 8.8.2019

Lento lähti jonkun verran myöhässä johtuen että Malagasta tullut lento eli siis meidän kone oli jäännyt aikataulusta.Heti alkuun kapteeni ilmoitti tulevasta turbulenssista.. Ja sitähän oli.

Maisemia

Pistin silmät kiinni ja kuvittelin olevani Linnanmäellä. Muuten oli rauhaisaa, istuimme aivan koneen takaosassa ja muita matkustajia siellä ei ollutkaan.

Olin tilannut ruuat etukäteen, ei taas tiedä millon seuraavaksi saisi ruokaa. Meille tarjoiltiin pieni, mutta täyttävä annos, kanaa ja juustoperunoita, timjamikastikkeella. Ihan hyvän makuista, varsinkin kun kylkeen otti valkoviiniä.

Kuuntelin äänikirjaa, katselin pilviä, välillä peltoja ja aurinkoa. Rentous hiipi kehooni. Pikku hiljaa aloin hahmottamaan, että Kreikkaanhan tässä ollaan matkalla. Nyt vasta sen tajusin.

Sapuskaa

Elämä on ollut niin hektistä..teen viittä työtä, mutta nyt toissa päivänä sanouduin irti yhdestä työstä, mikä hieman kävi taakaksi.

Ja sitten takaisin matkaan. Lento laskeutui kivuttomasti. Laukun saamiseksi käveltiin.. Käveltiin.. Käveltiin ja käveltiin. Pitkiä käytäviä. Sen verta kuitenkin, että laukut jo pyörikin hihnalla kun saavuimme paikalle.

Ateenan kentällä
Käytävää käytävää

Seuraavaksi etsimään juna-asema. Sekin löytyi oudon helposti. Luukulta liput junaan (12€ per läpi) , joka vaihdetaan Kato Acharnaissa. Kävin aseman kioskissa Mythoksen toivossa.. Jouduin tyytymään limsaan. No maistuupahan paremmalta sitten kun sellaisen löytää.

Tovi odottamista, on se sen arvoista. Juna saapui ja hyppäsimme kyytiin. Vaihto kävi lennokkaasti laiturin puolelta toiselle juosten ja seuraavaan junaan joka starttasi samantien. Tunnin verran piti seuraavaa väliä matkustaa. Viestittelin airbnb isännälle että aikaa menisi.. Vastaus: No problem!

Juna-aseman etsintää
Kulku asemalle

Junamatka meni sujuvasti. Kuulutukset tuli selkeästi ensin Kreikaksi sitten Englanniksi. Hieman jännitti kuinka päästäisiin asemalta majapaikkaan.

Perillä Korintissa

Sekin ongelma ratkesi kun taksi odotti aseman ulkopuolella. Viisi euroa majapaikkaan, jossa jo isäntä odotteli ulkopuolella. Pieni tour vaatimattomassa majapaikassa ja äkkiä etsimään jotain särvintä. Vieressä oli ainut avoinna oleva ravintola muutaman korttelin alueella.

Isot Mythokset ja joku hodari upposi ikeniin. Korinthoksenlahti aivan tyynenä vieressä, jännittää aamu millaisena maisema avautuu.

Vihdoin Mythosta Korintinlahdella Yammas!!

2 comments on “Ateena/Korintti 8.8.2019”

 1. Marika Roslund-Sideris

  Ihanaa lukea tätä, aivan kuin oma joka vuotinen reissu olisi :) ja kohta se taas on edessä!!
  Olisin voinut antaa jotain vinkkejä, miten juna-aseman löytää tms. jos olisin tiennyt, ettet tiennyt niitä etukäteen. No, nyt ei maha enää mitään. Hyvä kun kuitenkin löysitte kivuttomasti ja vielä ehditte viimeiseen junaan.
  Mielenkiinnolla odotan myös seuraavaa postausta, että minkälainen maisema teitä aamulla odotti?
  Korintti on kaunis kaupunki, jos on aikaa niin kannattaa vähän vilkaista ympäristöä.
  Kaksi työpäivää enää edessä, toki vasta ensi viikon torstaina itellä lähtö samoihin maisemiin….muutama aamu pitäisi vielä jaksaa……
  Ensi torstai on Pyhän Marian juhla ja vähän jännittää kun vielä ei ole selvillä, lähteekö viimeinen juna Korinttin suuntaan?

  Vastaa
  1. Laura

   Kaikki meni paremmin kuin hyvin. Luulen että täällä liikkuu pyhästä huolimatta kaikki. Mukavaa lomaa sinulle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *