Nafplio/Tolo/Drepano 14.8.2019

Keinutti melkoisesti koko yön. Välillä olin Silja Europalla ja välillä jollain jokilaivalla paparazzina kuvaamassa, jotain Kreikkalaista julkkista. Kuka lie sitte oli, se ei selvinnyt.

Nafplion päätä jos koluais tänään jonkun verran.

Palamidin linnoitus valloitukseen.

Nafplio
Kello ja lippu

Olimme taas hyvään aikaan liikenteessa. Ei ollut vielä niin kuuma, eikä ihmisiä paljoa. Nyt varustauduin kunnon kengillä 😁

Ihanat maisemat

Huikeita maisemat oli ja ihmeteltävää olisi riittänyt pitemmäksikin aikaa.

Turvalliset turvakaiteet

Kuumahan siinä valloituksessa tuli. Kunnioitan suuresti niitä ihmisiä, jotka kipuavat linnoituksen toista puolta rappusia, joita on yli 800 kappaletta. Niin ja vielä +37 asteen lämmössä. Jäis minulta tekemättä.

Näistä aukoista on aina pakko ottaa kuva
Linnaketta

Linnoituksesta alas katsottuna näkyi kivan oloinen uimaranta, viilentymään siis.

Bourtzi oikealla ja uimaranta vasemmalla

Arvanitias oli rannan nimi, muutama rantabaari, missä oli mukavasti tilaa ja loistava palvelu. Rannalta löytyi myös pukukopit, ei tarvinnu puskassa ruveta vaihtamaan. Mun onnella tuuli veis pyyhkeen ja istuisin seuraavaksi siellä kuuluisassa kreikkalaisessa putkassa.

Arvanitias beach
Arvanitias beach

Meinas Lauran elämä loppua lyhyeen ennen rannalle tuloa. Pala eilistä pitsaa, jossa maissia. Maissi otti ja eksyi väärälle reitille nielussa. Henki salpautui täysin. Mies oli jo pysäyttämässä autoa kun sain lyömällä itseä rintaan maissin irtoamaan. Oli aika pelottavaa.

Myöhäistä lounasta vietimme To Omorfo tavernassa.

Saganaki

Tämän reissun paras saganaki alkuun ja kanaa pääruuaksi. Itse otin sitruunaisen perunoilla, mies valitsi tomaattisen pastalla.

Sitruunakanaa
Tomaattikanaa

Isot maukkaat annokset ja oikein mukava palvelu.

Vispaa vispaa, huusi Laura ja Mies teki työtä käskettyä 😁. Etsi siis Fish span minulle ja paineli itse sotamuseoon. Oikein hyvä suunnitelma.

Fish spa

Istuin vartin kalanruokana kympillä, lähtiessä jalat ku vauvan posket, Hipsin museon viereen kahvilaan ja tilasin Sangrian.

Sangria

Mies oli tyytyväinen omaan retkeensä. Sotilaallisen jäykkä museo, kolme euroa sisään. Nähtävää oli sen edestä.

Nafplion arkkitehtuuria

Leppoisa on paras sana kuvaamaan Nafplioo. Kävelyt kaduilla ja kujilla. Vähäsen ihmisiä, tekemistä löytyy jos haluaa. Isoin osa kaupoista myi pelkkiä rukousnauhoja, täällä oli myös karkkikauppoja, missä siis ihan kunnon karkkia. Sellaisiin en ole ennen törmännyt.

Arkkitehtuuria Nafpliossa
Näissä vois kulkea pitkään
Ihania rakennuksia
Karkkikauppa
Kuja Nafpliossa

Hotellin altaalle pääsi vielä hetkeksi. Eilis iltana saapui todella iso italialais perhe. Ilmeisesti isovanhemmista lähtien monta saman suvun perhettä. Altaassa oli äkkiseltään laskettuna 16 lasta. Apua. Melkoinen meno. Urhoollisesti kuitenkin pulahdin ja nautin Petroksen tarjoileman rommikolan.

Rommikola

Iltaa lähdimme viettämään Drepanoon. Se on pieni kylä lähellä Toloa.

Sitä ennen kuitenkin poikettiin kirkossa. Siellä oli menossa jumalanpalvelus. Neitseen Marian kuolonuneen nukkumisen päiva olisi huomenna.

Olin odottanut, että pääsen osallistumaan messuun. Hienot puitteet, mutta syyllinen olohan siinä tuli, ku väärän uskontokunnan ihminen siellä toljotti. Pois, pois pois laulo Sabrina joskus.

Mies oli valmiiksi katsonut Drepanosta ravintolan, jonka pasta carbonara oli kuulema tehty juuri sillä oikealla tavalla. Otin itselle taas pitsaa, en muuta keksinyt. Uusi mahollisuus, korjatkoon kuolo jos haluaa.

Kylä oli aika vilkas. Autoja hieman liikaa ahtaille kaduille. Vihdoin, kun löysimme parkkipaikan, saimme samalla todeta sen olevan juuri kyseisen ravintola Da Boscon vieressä.

Täytetyt herkkusienet

Pöytä järjestyi ahtaudesta huolimatta samantien.

Alkuun otimme täytetyt sienet. Mies oli saannut syötyä annoksensa, kun minun vasta tuli. Olin jo ähkynä pelkästä katsomisesta. Osa jäi siis hotellille viemisiksi. Jälkkäriksi ravintolan itse tekemää Limoncelloa. Sain juua miehenkin naukun. Hyvää!!

Diavola pizza
Limoncello

Olin luvannut eräälle Kreikka-ryhmäläiselle, että käyn ottamassa kuvia heidän mahdollisesti tulevasta majapaikasta. Majapaikka löydettiin ja samalla etsintäreissulla löysimme myös ihanalle rannalle. Dantis beach.

Rantabaari

Matka takaisin oli melkoista lyllertämistä, kesken matkan juttumme ajautui jostain syystä markka-aikaan ja siihen onko ollut 5 markan seteliä. Totesin, että kyllä varmaan silloin ennen meitä, nelkyt vuotta sitten on ehkä ollut.

Täysikuu

Sit se iski.. Kriisi.. Apua.. Nelkyt vuotta saakeli.. Ei.. En halua..

Mies nauroi isoon ääneen.

Takaisin hotellilla avasin aikaisemmin ostamani kettusiiderin. Saas nähä tuleeko tällä kertaa punaisia paholaisia näkysälle.

Sain tänään palautetta blogista. Kielioppivirheistä. Kiitoksia kun annatte palautetta, tiedän, että joku edes lukee.

Blogi on ollut minulle oppimisprosessi, joka jatkuu vielä varmasti pitkään. Minua kiinnosti enempi sluibaaminen kun koulunkäynti, joten äidinkieli lunttaamalla läpite.

Sen varmasti huomaa. Varmasti olen tämän asian selittänyt aikaisemminkin. Tykkäsin kirjoittaa, sellaista ajatusten juoksua, missä millään opilla ei olisi väliä. Se tuntui hyvältä.

Sen takia myös kopioin blogini aluksi juuri ne tekstit, mistä kaikki alkoi. Silloin voisin käydä vertaamassa kehitystä. Blogin aloittaminen jo itsessään oli iso askel.

Mies nyt puolueellisena sanoo kehittyneeni alkuajasta. Ehkä näin on.

Laittakaa palautetta kommenttiosioon.

Virheitä teen varmasti vielä paljon. Tärkeintä minulle on se fiilikseni, jonka toivon välittyvän kirjoitusten mukana.

Olihan nyt pilkut kohdallaan? 😁

15 comments on “Nafplio/Tolo/Drepano 14.8.2019”

 1. Petri Laine

  Pidän tosi paljon tällaisesta matkakerronnasta. Sinulla on hyvä kieliasu ja teksti on rullaavaa. Kirjoitusvirheisiin en takerru, kun en niitä huomaa. Sen verran ahmimalla luen.
  Itseäni kiinnostaa aina paikat ja niiden kuvaus, sekä tietysti ruoka ja tavernojen nimet. Vaikka olenkin vähän erilainen matkaaja teihin verrattuna, on kohdekerronta todella mukaansatempaavaa. Lisää suosikkeihin tätä👍.

  Vastaa
 2. Sirkka Hellgren

  Kiitos kivasta blogista. Odotan näitä innolla. Viis kieliopista. Sisältö ja kerronta ihan mukavaa, kuin olisin itse matkalla mukana. Kiitos.

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitokset kun luet.

   Vastaa
   1. Marjatta Lindgren

    Mahtavaa lukea sinun kertomusta paikoista joissa olen itse ollut. Kielioppi nyt on ihan toisarvoinen juttu. Osaat ilmaista asiat tosi elävästi ja kiinnostavasti. Tuntuu melkein siltä, että olen siellä Nafplionin kujilla. Suurkiitos 🤗

    Vastaa
    1. Laura

     Kiitos sinulle kun luet.

     Vastaa
 3. Anne Anttila

  Ihan oikeastiko joku näkee asiakseen ilmoittaa kielioppivirheistä :D ? harrastuksensa joillakin. Jos virheitä on niin en edes ajattele kun luen sun juttuja. Sujuvaa kerrontaa! aika vasta löysin blogisi Kreikka-ryhmän kautta ja kiitos tästä. Nojatuolimatkailu on mukavaa kun itse ei aina reissuun pääse :)

  Vastaa
  1. Laura

   Mukava että löysit blogini. Nojatuolimatkailu on kivaa. Voi samalla suunnitella omia reissuja.

   Vastaa
 4. Tarja

  Minä en ole edes huomannut mitään virheitä. Kirjoitan itse miten sattuu. Tässä nyt pilkkuja katsota. Sisältö tärkein. Kiitos kivasta blogista.

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitokset kun luet

   Vastaa
  2. Laura

   Juuri näin. Kiitos sinulle.

   Vastaa
 5. Tiina

  Hei
  Uutena lukijana kysyn että kauanko olette tuolla Kreikan kiertomatkalla? Kielioppivirheet ei minua haittaa mitenkään sillä itsekin kirjoitan mielummin tuijottamatta pilkkuihin😂
  Yt. Tiina

  Vastaa
  1. Laura

   Moikka. Ja tervetuloa lukemaan. Lähdimme 8.8.2019 ja Suomeen palaamme 17-18.8 välisenä yönä. Eli aivan kohta ☹️

   Vastaa
 6. Arja Hellsten

  On joku viisas professori joskus sanonut että kielipoliisit on ääliöitä. Ja olen siitä tasan tarkkaan samaa mieltä. Eikö pääasia ole että saa tekstistä selvän ja suurin osa ihmisistä saa, vaikka kirjoittaisit joka toisen kirjaimen päälaelleen😂Minä henkilökohtaisesti tykkään sinun tavasta kirjoittaa kuten olen aikaisemminkin sanonut. Tuo sinun tapasi kirjoittaa tekee tekstistä elävän ja lukija voi todellakin kuvitella olevansa reissussa mukana. Go On Laura💕

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos ❤️

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *