Shakshuka goes greek

Maanantai on meillä aina jotenkin vaikea ruuan suhteen, kuitenkin tänään ylitin itseni.

Mies kehui yhtenä päivänä työkaverinsa tehneen Shakshukaa, itse olen sitä kerran aiemmin tehnyt sillä virheellä, että annoin kananmunien ”hautua” liian pitkään. Nyt on annettava uusi mahdollisuus tälle ruualle.

Kokeillaanpa sitten uusiksi.

Kirsikkatomaatteja suoraan Kreikasta.

Tarvitset seuraavat aineet:

  • Paketti Chorizoa n. 230g
  • Paketti Fetaa
  • Kananmunia
  • Punainen paprika
  • Purkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen chili (aika iso, joten poista siemenet ja siemenliha)
  • 1 tl Jeeraa eli Juustokuminaa
  • 2 tl sokeria
  • Vajaa 1 tl suolaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • Basilikaa
  • Mustapippuria
  • Öljyäpaistamiseen
Pilkotut ainekset.

Ja sitten valmistukseen:

Tarvitset joko valurautapadan tai pannun josta irtoaa kahva, mutta pärjäät kyllä tavallisellakin kannellisella pannulla.

Laita uuni kuumenemaan 225 c

1. Pilko Chorizo ja paista se pannussa tai padassa. Siirrä sivuun

Paistetut Chorizot

2. Lisää hieman öljyä ja hauduta siinä hetki sipulia.

3. Kun sipuli on hieman pehmennyt lisää valkosipuli ja chili (älä pidä pannua liian kuumana).

Tän tuoksun kun vois välittää teille.

4. Lisää seuraavana paprikat.

Paprikat sekaan hautumaan.

5. Lisää Jeera, suola, sokeri ja balsamiviinietikka, pyörittele hetken aikaa.

6. Tässä vaiheessa voit laittaa Chorizot takaisin pannulle.

Nyt jo näyttää herkulliselta

7. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit ja huljauta tölkki desillä vettä, jonka lisäät sekaan.

8. Anna hautua n. 10-15 min. Ja tarkista maku.

9. Siirrä pannu sivuun levyltä ja tee muutamia kuoppia kastikkeeseen, näihin riko jokaiseen kananmuna. Itse laitoin 3, kun oli niin monta syöjää. Toki mitä laakeampi pannu sen enempi munia mahtuu.

Pata muhimassa

10. Nyt voit rouhaista koko padan päälle mustapippuria ja halutessa jokaisen munan päälle hieman suolaa.

11. Nosta pannu uuniin ja olla siellä n. 8 minuuttia. Ei missään nimessä kauempaa, jollet halua kivikovia munia. Näät, kun valkuainen alkaa hyytymään, nosta silloin pannu pois uunista. Tämän vaiheen voit suorittaa ihan levylläkin kansi päällä, mutta ei niin että kastike ihan kiehuisi.

Hyytyneet kananmunat

12. Ripottele padan päälle murusteltu Feta ja sen jälkeen silputtu basilika.

Fetaa ja Basilikaa

Tämän todella onnistuneen padan tarjosin rapea kuoristen kaurasämpylöiden kera. (voin kirjottaa niistäkin ohjeen jos kiinnostaa)

Rapsakoita sämpylöitä

Sillä aikaa, kun kokkailin oli rappuselleni ilmestyneet aivan ihanat Kreikkahenkiset sukat, jotka on valmistanut Knittymagic nimellä Instagramissa oleva kaverini.

Nää jalassa kelpaa viettää kotona aikaa ja kokkailla.

One thought on “Shakshuka goes greek

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Näyttääpä herkulliselta ja upeat värit! Taas yksi ruoka, jota tekisi mieli itsekin koittaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.