Kuinka päästä Kreikkaan? 28.7.2021 tilanne

Jotta ei edellinen postaus aiheesta hämmennä tällä hetkellä.

Kreikkaan matkustaminen

Onko sinulla?

 • 1 rokote.
 • Ei rokotetta lainkaan.
 • Ensimmäisestä tai toisesta rokotteesta alle 14 vuorokautta.

Tee näin:

 • Käy koronatestissä ja hanki siitä todistus. Mieluiten englanninkielinen. Löytyy myös omakannasta. PCR-Testi saa olla korkeintaan 72 tuntia vanha siinä vaiheessa kun laskeudut tai antigeeni pikatesti 48 tuntia vanha.
 • Täytä PLF-lomake hyvissä ajoin ennen lähtöä viimeistään maahan tuloa edeltävänä päivänä. Merkitse lomakkeeseen koko matkustava perhe. Saat sähköpostiisi QR-koodin matkaa edeltävänä yönä, mahdollisesti myös aiemmin. Tämä koodi oikeuttaa pääsyyn maahan.
 • Rekisteröidy samalla kun teet ilmoitusta, jolloin voit virheen sattuessa korjata tiedot. https://travel.gov.gr matkatoimistojen sivuilla on hyviä suomenkielisiä ohjeita täyttämiseen.

Huomioi nopeastikkin muuttuvat säännökset ja ole ajantasalla niistä. Esimerkiksi tällä hetkellä sisätiloihin clubeille, ravintoloihin ja yleisötapahtumiin pääsee vain täysin rokotetut. Onneksi useimmiten Kreikassa syödään terassilla. Joten et jää nälkäiseksi.

Maskin käyttöä vaaditaan kaikkialla, paitsi ulkona. Sakon uhalla.

Suomeen tultaessa edellisistä vaihtoehdoista rokotettu käy testissä 3-5 vuorokauden kuluessa omalla paikkakunnalla. Muut kaksi käyvät testissä heti lentokentällä ja myös toisessa testissä omalla paikkakunnalla, 3-5 vuorokauden kuluessa. Testit ovat ilmaisia.

Jos täysi-ikäinen maahantulija kieltäytyy pakollisesta koronatestistä, voi rangaistuksena olla sakkoa.

Otathan huomioon, että tartuntatautilääkärin yksilöllisen arvion mukaan sinut voidaan määrätä terveystarkastukseen, eristykseen tai karanteeniin riippumatta siitä, mistä maasta olet tulossa tai minkä ikäinen olet, jos se on Sars-CoV-2-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä.

Luonnollisesti suositellaan vahvasti välttämään perheen ulkopuolisia kontakteja, tulosten saapumiseen saakka.

Muista täyttää lomake https://www.finentry.fi/ palvelussa saadaksesi tarkat ohjeet kuinka toimia.

Jos sinulla on:

 • 2 rokotetta otettuna 14 vuorokautta ennen lähtöä.
 • Korona sairastettuna maksimissaan 180 vuorokautta aiemmin.

Ja näistä sinulta löytyy todistukset, saat mennä Kreikkaan ja saapua suomeen vapaasti. Ei siis testejä tai karanteeneja.

2005 jälkeen syntyneet pääsee Suomeen vapaasti. Kreikkaan päin yli 12 vuotialta vaaditaan testit.

Liikkuessasi Kreikan sisällä, esimerkiksi saarien välillä tarvitset negatiivisen testituloksen. Tähän käy apteekista ostettava kotitesti, mikäli käyt täyttämässä seuraavan lomakkeen: https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf

Hyödyllisiä linkkejä:

THL:n ohjeita matkustamiseen: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Rajavartiolaitoksen ohjeita:
https://raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona

Suomen Kreikan suurlähetystön ohjeita:
https://finlandabroad.fi/web/grc/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/koronavirustilanne-kreikassa/384951

Uutisia Kreikasta englanniksi sekä ajantasainen tieto koronavirustilanteesta. https://www.keeptalkinggreece.com/

Finnairin sivuilta pääset katsomaan myös mitä eri maat vaativat https://www.finnair.com/fi-fi/matkustusrajoituskartta

Lataa myös Visit Greece sovellus kaupastasi. Siellä myös hyödyllistä tietoa. https://www.visitgreece.gr/before-travelling-to-greece/visit-greece-app/

Re open EU app on myös tärkeä https://reopen.europa.eu/fi

Hyvää matkaa Καλό ταξίδι

Jaa kiitos ideasta ja hyvästä pohjasta Kreikka-ryhmään Paulalle.

2 comments on “Kuinka päästä Kreikkaan? 28.7.2021 tilanne”

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Itse taidan odottaa oman matkani osalta sitä, että saan myös jälkimmäisen rokotteen. Olen toistaiseksi selvinnyt ilman testejä, joten saapa nähdä pärjääköhän sitä näin siihen saakka, että on täysin rokotettu.

  Vastaa
  1. Laura

   Se on järkevää.. Ja maalaisjärjellä välttää myöskin tilanteet altistumiselle ja sitä kautta testeille.. Itsellä 0 testiä takana. Tai no vitsinä tein viime viikolla kotitestin nähdäkseni miten se toimii

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *