Kalymnos 13.8.2018

   

Viime yönä nukkumaan mennessä laitoin äänikirjan kuulumaan korvanappeihin.

Jossain vaiheessa havahduin, luoteja viuhui ja veri lensi.. Jaahas Hilja Ilveskero oli jossain ammuskelussa. Hän on siis päähenkilö Leena Lehtolaisen äänikirjassa jota kuuntelin. Ehkä ei pitäisi näitä harrastaa kun puol kirjaa menny ohite. Onneks voi kelata takaisin päin.

Aamupala taasen partsil. Auto pitäisi luovuttaa illalla tai viimeistään aamusta, joten tästä päivästä kaikki ilo irti.

Kalymnos travel groupin toimistoon pikapysähdys ja huomiselle varattiin reissu Lerokselle. Se on kuulema hyvä valita, koska huomenna juhlittaisiin Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen päivää ja juhlivia ihmisiä olisi siis liikenteessä.

Eilen suunnittelimme reittiä missä ensimmäinen pysähdys olisi, eli Palionissoa beach olisi paikka.

Joo eipä olis mönkkärillä ollu tänne asiaakaan, ainakaan minun kantilla. Ensimmäiset maisemat kun avautuivat, oikein henkeä salpas. Seuraavaksi iski paniikki ja melkein itku. Jalkoja kylmäs, kun etenimme tiellä. Kuis musta nyt näin arkajalka on tullut??
Vihdoin alhaalla, ajoimme suoraan rantaan jossa oli hyvin tilaa parkkeerata. Kannattaa muuten kysyä autovuokraamolta minne kaikkialle autolla pääsee, koska tännekkin tultaessa piti olla jonkun verran maavaraa autossa.

Saint Panormitis
Saint Panormitis
Saint Panormitis
Hippo Potamus komeissa maisemissa
Jyrkät tiet eikä kaiteita

Rannan ympäristössä sijaitsi ainakin neljä tavernaa, ranta oli aika autio näin heti aamusta. Ei rantatuoleja mikä hieman harmitti, koska ranta oli kiviranta. Apua olisi myös ollut uimakengistä, joita emme tietenkään omistaneet.
Pikainen pulahdus viileään veteen ja kohti seuraavaa paikkaa.

Palionissoa beach
Palionissoa beach

Kääk, taas edessä se hirveä tie, mies ehdotti että ottaisin kylmälaukusta Mythoksen helpottamaan tuskaa, en pistänyt vastaan.

Emporios olisi suuntamme, koitimme katsella Mahdollista hiekkarantaa, minne olisi päässyt chillailemaan. Kartta näytti pientä rantaa nimeltä Kalamies. Jyrkähkö mäki ales rantaan, Hippo parkkiin ja tutkimaan paikkaa. Ranta osottautui taas kivirannaksi mutta tällä kertaa tuoleilla. Ensimmäisestä tavernasta kuului reggae, se houkutteli. Kysyimme ”sisäänheittäjältä” paljonko tuolit kustantaisi, saimme vastauksen ei mitään jos tilaisimme jotain.. Mahtavaa koska näin meinasimme. Toastit, miehelle frappe ja mulle iso Mythos.
Muutama tunti vierähti, tein myös tieteellisiä kokeiluja sopiiko rommi Frappeen, no sopihan se.
Todella mielyttävä paikka oli tämä.

Jyrkkä mäki Kalamieksen rantaan
Hauska kyltti bungalovien portilla
Hymyilyttää kyllä tällä rannalla
Kalamies beach
Virvokkeita
Frappe

Emprios oli seuraavana kohteena. Tarkoituksemme oli mennä syömään kehuttuu  Harry’s Paradise ravintolaan, sinne ku pääsimme oli ovella kyltit. Tarjoillemme lounasta ja ruokaa Tiistaisin, Torstaisin ja viikonloppuna. No tätähän ei Tripadvisor kertonut, samassa kyltissä luki bar open, no mennääpä katsomaan. Puitteet ihanat, vehreitä kukkia ja yrttejä plus Kaskaat, niitä en ole liiemmin kuullut tällä saarella. Ketään ei kuitenkaan näkynyt missään, joten totesimme baarin olevan kii. Ei muuta kun seuraavaan paikkaan.

Harry’s Paradisen kukkia
Harry’s Paradisen kukkia

Ei meillä kummallakaan nälkä vielä ollut, joten virvokkeita siis. 

Artistico oli paikan nimi johon päädyimme, ihan vain siksi että mieheni bongasi kitaran tavernasta ja samalla myös huomasimme, että itse isäntä siellä myös soittelee. Mies päätti mennä kysymään kitaraa lainaan kun musisointi oli ohi, vedoten ikävää omaa kitaraansa kohtaan. Tavernan isäntä innostui.

Artistico taverna

’Tottakai, mikä nimesi on? Minä olen Jorgos.’ ?

Mieheni esitteli itsensä ja sai kitaran soitellakseen. Jorgos oli haltioissaan, jonkun ajan päästä hän tuli sanomaan, että koska tahansa tuletkin tänne, saat kitaran lainaan. Jos paikalla en ole minä, kysy poikaani hän antaa kitaran sinulle. No näin!

Mies ja kitara

Mies sai soittelukiintiönsä täyteen ja totesi nälän saapuvan. Check please ja eteenpäin, Jorgoksen saattelemana ja vielä kerran lupaukset kitaran lainasta

On the road sopisi teemaan ruokapaikkana soittelun jälkeen ja olihan se niin hyvä, kuin oli hehkutettu. Souvlakia gyrosta ja halloumisalaattia, uppos nälkäisten roadtrippaajien kitusiin.

Kuva muistpksi kohdasta jossa On the road sijaitsi

Nähtiin jossain vaiheessa iso supermarket ja mietittiin, että sieltä on haettava muutama juttu.
Eli Metaxaa, jolla frappe kokeilut jatkuu, sekä miehelle sipsiä, niitä kun kunnon kulinaristin kuuluukin nauttia.

Auringonlaskun kävimme katsomassa Kantounissa Agios Athanasios kirkon pihalla, ihana paikka.

Kantounin rantaa
Agios Athanasios
Kirkko auringon laskiessa

Hippo Potamuksen palautus olisi käsillä, se olisi nyt vietävä koska aamulla vuokrafirma aukeaisi vasta ysiltä ja meidän olisi suunnattava kohti Lerosta jo ennen sitä.

Sovittiin miehen kaa, että jättää mut hotellille purkaa kamat ja hän palauttaisi auton, kesken ajon mies totesi, että kylhän meidän pitäisi vielä päästä pimeällä ajelemaan. Josko ne siel firmas oliski jo aikasemmin aamulla paikalla vastaanottamassa autoa.. Toivotaan näin..

Onnistuin aikaisemmin rannalla saamaan jonkun piikin vedessä jalkapohjaan, joten jäin hotellille purkaa kamat ja leikkimään kirurgia piikin kanssa. Pikkusen vaati kanttia ronklata outo piikki pois, mutta onnistuin hyvien varusteiden avulla. Neula, pinsetit ja desinfiointiainetta.

Hetken päästä mies jo ilmestyi takaisin autonavaimia kilkutellen, eli yön selkään ja kohti Vlichadiaa ja siellä olevaa ravintola Paradisiota. Koska ruokaahan oli taas saatava.

Tuon pöydän olisin voinnut viedä kotiin

Rauhallinen paikka vaikka lapsia oli enempi kuin aikuisia, kerrankin en ärsyyntynyt tästä.

Ruoka oli erittäin hyvää. Suosittelen lämpimästi.

Saganaki
Kesäkurpitsa palloja
Possunpihvi ja ihanan paljon sipulia

Tänään oon taas moneen otteeseen tappanu ajatuksia loppu viikosta ja kotiin lähdöstä. (Mitähän sekin on?) Samalla kun olen koittanut tsempata itteeni et: hei nythän on vasta Maanantai.
Katsotaan kumpi ajatus voittaa.

Massut täynnä lähdimme hotellia kohti, avo-auton katto alhaalla ajelimme pimeässä. Katse suuntautui taivaalle, tähtien loisteessa taas tämä herkkis vieritti kyyneleet juuri tälle hetkelle ja tunteelle, kuinka mieheni taas onnistui luomaan täydellistä tästäkin. Ilmankos rakastan häntä niin paljon ❤️

Huomenna juhlitaan neitsyt Mariaa, en tiedä miten, mutta eiköhän se selviä.

P. S taas oon miettinyt talollemme nimeä. Tänään se pätkähti Villa Jorgos, se oli pakko olla se. Asuuhan meillä kummituskin nimeltä Jorgos.. Siitä sitten joskus toiste!


5 comments on “Kalymnos 13.8.2018”

 1. Sarita Penttilä

  Moikka!
  Pääsihän tänne kommentoimaan, kun vaan klikkasi ensin päivämäärän kohdalta auki. :)
  Minkä hintainen tuo Leroksen reissu on? Kuulisin siitä reissusta mielelläni.
  Miten olette viihtyneet Elenassa? Tykkäätkö allasalueesta? Altaan vesi? Siis sen lämpö.
  Etäisyys ns. keskustaan? Onko hurjakin mäki kävellä? Ja onko siellä niin mäkistä minkä kuvan paikasta saa?
  Ja vielä yksi kysymys: oletteko löytäneet/hyödyntäneet siellä kuulemma olevaa juomakelpoisen veden noutopistettä? Voi kuulemma huoletta ottaa hyvää vettä omiin pulloihin…
  Kiitos reissupäiväkirjasta! Mukavaa loman jatkoa!
  -Sarita-

  Vastaa
  1. Laura

   Heips! Leroksen reissu maksoi 30 per henkilö suoraan Kalymnos travel groupilta ostettuna. Kannattaa perehtyä saareen etukäteen ja huomioida aukioloajat.Merimatka on aika keinutusta ja kestää noin puolitoista tuntia. Lakkiin päin ei kannata kävellä jos sinne haluaa vaan ottaa taksi. Neuvotelkaa hinta. Mielestäni 20e edes takas on kohtuullinen.
   Elena on kiva siisti hotelli. Sängyt yllättävän hyvät varsinkin kun laittoi petarin alle paksun peiton kaapista.
   Huoneet on kolmen ryppäinä. Tässä missä on huoneet 7,8,9 on myös siivoojien huone, ne aloittavat kolistelun ja pyykin pesun aika aikaisin äänieristys käytävään ei ole häävi.
   Allas alue on kiva. Pieni baari on myös. Paljon rappusia täältä ylhäältä alas altaalle. Vesi on hieman totuttua viileämpää mutta en koe sitä haitaksi. Mäet on hurjat autoillessa mutta tässä Massourissa kulkemiseen se ei vaikuta. Pothiaan on 20 minuutin ajomatka, varsinaista keskustaa ei tässä oikein ole, vaan ns yksisuuntainen pääkatu minkä varrella massouri ja Mirties on. Ei olla hyödynnetty vaikka huomattiin sellaisen sijaitsevan ihan tuossa hotellin vieressä vasemmalle lähtiessä. Herkkä vatsaisena en halua ottaa riskiä ja kokeilla.

   Vastaa
 2. Sarita Penttilä

  Kiitos!
  Taitaa Leros jäädä meiltä väliin.
  Luin, että se juomavesi on ok ja jopa hyvää.
  Mitään tietoa, miten bussit kulkee Pothiaan? Hinta?
  Voi että, niiiiin pitkä aika vielä lomaan!?
  Ihanaa (anteeksi) loppulomaa hääparille!!! :)

  Vastaa
  1. Laura

   Suosittelen liittymään facebookissa ryhmään ILove Kalymnos sekä tykätä kalymnos tourist information sivusta sekä Kalymnos travel guide sivusta.
   Tourist information sivuilta löydät yleensä kuvana uusimmat bussiaikataulut. Lomaan on aina pitkä aika ja yhtäkkiä se onkin jo loppu. Mutta sillä voi lohduttautua että aina tulee uusia seikkailuita. Mukavaa loman odotusta ja kyselejön lisää jos mieleen tulee jotakin!

   Vastaa
   1. Sarita Penttilä

    Kiitos vinkeistä! Kävin liittymässä. Ja kiitos, seitsemän viikkoa vielä lomaan…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *