Kalymnos 17.8.2018

Aamulla heräsin jo ennen kellon soittoa, mitenkäs muuten. Koitin olla ajattelematta, että illalla olisin jo kotona.

Viimeinen haikea aamu

Mies halusi aamupalaksi vain pelkän frapen ja minä kumosin yöllä pöydälle jääneen Mythoksen, sitähän ei viemäriin kaadeta.

Kamojen pakkailua. Olin siis ostanut lisäkiloja laukkuuni ja tähän mennessä ei kokonaispaino edes ylittänyt ilmaisen rajaa, joten kaupoille katselee mitä vielä löytyisi.

Eipä sieltä tarttunut matkaan juuri mitään, koska tarjontahan oli aika kiipeily painotteista. Hotellille ja kassit kiinni, bussi tulisi hakemaan kello 9.40.

Hotellivero oli 10.50e, ei nyt mitenkään paha kun sitä kaikki kauhisteli.

Sain siinä aulassa odotellessa ajatuksen, siirtymiä olisi muutama joten matkaevästä pitää hakee. Yksi Mythos bussiin Pothiaan ja yksi  lautalle Kalymnoksesta Kosille. Idea toimi vallan mainiosti. 

Hyvästi jää Kalymnos

Siirtymät meni ihan hyvin, en ees itkenyt vaikka haikealta tuntuikin, Masticharin satamassa tehtiin vielä pieni kierros kaupoissa ja sen jälkeen menimme syömään samaan paikkaan, mistä lähtiessäkin, eli taverna Nostos. (saimme säilyttää kauppakierroksen ajan laukkuja taas siellä) Mies otti leipää ja kreikkalaisensalaatin, minä olisin halunnut vielä viimeisen gyroksen, mutta heidän listaltaan ei sitä löytynyt, joten oli tyydyttävä pitsaan. Pitsa oli kyllä vallan mainio, siinä oli pelkkää juustoa ja herkkusieniä. Iso kylmä Mythos kylkeen. Bussi saapui hieman etuajassa, laukut kyytiin ja kohti lentokenttää.

Viimeinen Mythos

Lentokenttä olikin alkuun yksi kaaos, pitkiä jonoja kiemurteli ulkopuolella eikä oikein henkilökuntakaan tiennyt miten niiden olisi pitänyt mennä. Taas olis pitäny olla niitä ämpäreitä ja suomalaisia.

Uutta lentokenttää pukkaa

Laukkujen luovutus ja turvatarkastus hoitui ihan hyvin. Odotusaula olikin sitten taas ihan täynnä. Taxfreestä piti hakee vielä namia. Olisin ottanut odotellessa vielä lähtöjuoman mutta jonottaessa menikin niin kauan aikaa, että jäin kuivin suin. Koneessa odotti jälleen hyvät paikat, isoilla jalkotiloilla. Lento lähti taas ajoissa, leffa pyörimään ja kohta oltiinkin jo Suomessa.

Suomessa

Serkkuni oli taas meitä vastassa ja lähdimme hakemaan omaa autoamme heiltä. Mäkkärin kautta kotia kohti. Yksi pikavoitto väliltä kruunasi alkavan vitutuksen.

Mikä siinä onkin,  että heti ku on Suomen maankamaralla rupee pukkaa puhelimen täydeltä kaiken mahollisia pyyntöjä ja viestejä, olis tehny mieli viskata puhelin ikkunasta.

Kotona avasin matkalaukun, sieltä pöllähti nenään se ihana Kreikan tuoksu..hiekka..aurinkorasva..merivesi…silloin vierähti kyynel.  Otin ison lasin valkkaria, menin oman peiton alle ja mietin…

Oli täydellinen häämatka <3

P.s Kiitos mukana matkanneille lukijoille 

 

One thought on “Kalymnos 17.8.2018

  1. Sarita Penttilä

    Kiitos kun sain ”kulkea mukana”!
    Ilmeisen mukava reissu. Hotellivero oli tasan sama summa kuin meillä keväällä Falirakissa. Ei paha.
    Vielä pitää jaksaa kuutisen viikkoa meidän reissuun…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *