Silja Europa risteily 8-9.9.2018

Mieheni bändiporukalla on tapana lähteä kerran vuodessa saarireissulle päijänteelle, yleensä istua möllötän tällöin yksin kotona, paitsi tällä kertaa.

Haaveissa oli risteily. Pienen kartoituksen jälkeen päätin varata risteilyn Tallinnaan Silja Europalla. Alkuun kyselin matkaseuraa, mutta kukaan ei oikein innostunut, joten päätin lähteä matkaan yksin.

Ihastukseni tähän laivaan kantaa jo kaukaa, olen käynnyt kyseisellä laivalla kymmeniä kertoja hyvän ystäväni kanssa…silloin hurjina vuosina ;)

Lähtö olisi lauantaipäivänä yhteiskuljetus bussilla. Kyytiin pääsisin ihan omalta paikkakunnalta, joten se helpottaisi huomattavasti lähtöä. Hintaa toki kyydille tuli 50 euroa mutta sillä pääsisi suoraan satamaan ja pois.

En ole koskaan matkustanu suunnitellusti yksin ulkomaille ja nyt kun haaveilin omasta ulkomaanreissusta niin tämä kävisi hyvästä harjoituksesta.

Perjantai siis menisi möllötellessä ja suunnitellessa mitä reissulla teen. Varasin ensimmäiseen buffetkattaukseen pöydän, koska viime reissulla totesin buffetin tason nousseen ja  saisin nauttia ihan rauhassa jonkun toisen tekemää ruokaa :D Aamiainen meni myös varaukseen.

Perjantai koitti, tunsin pienen jännityksen kasvavan sisälläni. Päivä töissä meni siinä, kun ajatukset vain harhaili. Tämä kyllä loppui hyvin lyhyeen, koska töistä lähtiessäni sain männävuosien risteilykamultani viestin, että varaa mullekkin paikka. No huh huh, tämähän kääntyi aivan päälaelleen koko homma.

Ei olla 8 vuoteen risteily, eikä hän ole käynnyt koskaan Europalla, kun se siirtyi Tallinna-reitille. Mukava yllätys tästä tuli. Pienen säätämisen jälkeen oli myös ystävälläni liput ja ruokavaraukset tehtynä.

Silja Europa Täältä tullaan!

Ystäväni saapui meille hyvissä ajoin ja toinen ystävä kyyti meidät bussipysäkille. Muutamat matkaeväät kassissa odottelimme bussin saapuvan. Kun bussi kaarsi pysäkille pistin heti merkille,että nyt on bussissa lapsia ja kuskikin oli aika nuori.

Hiljainen oli tunnelma, kun istuimme penkkiimme. yleensä tässä vaiheessa heti huomaa millainen bussimatka olisi tulossa. Tällä kertaa rauhallinen.

Jo ennen Kuhmoista huomasin Bussikuskin kevyen kaasujalan ja varovaisen ajotavan, mikä sinällää ei ole huono vaan se tiesi sitä, että terminaalissa olisimme juuri siinä pahimmassa ryysiksessä.

Aika kului kivasti kuulumisia vaihdellen ja muutamat siiderit nauttien. Lahden jälkeen laskeskelin perilläoloajaksi klo 17.15. Tämä piti paikkaansa. Onneksi emme olleet ottaneet matkatoimiston kautta lippuja vaan suoraan Tallinkilta, joten pääsimme lähtemään ennen muita bussista pois.

Club one gold jäsenille tarjotaan oma check in -luukku, jonne ei ollut yhtään jonoa, sinne siis. kaikki sujui oikein mallikkaasti. Nappasimme risteilyohjelman tiskiltä mikä toi mukanaan yllätyksen, olimme varanneet itsellemme paikat euroviisuristeilyltä :D

Aloimme katselemaan ympärillemme, mutta ihan tavallisen näköistä sakkia vain näkyi. Euroviisuteema ei siis tässä vaiheessa näkynyt. Laivaan pääsy oli vasta 17.35 aikaa ja meidän buffetkattaus alkoi jo 17.30, joten pika pikaa hyttiin kamat ja buffaa kohti. Ravintolan ulkopuolella on aina myytävänä kuohuviiniä hintaan 2€ lasi, ne matkaan ja omien paikkojen etsintä.

Löysimme pöytämme ja samalla muistin kiusallisen asian, meinaan se, että viereemme luultavasti laitettaisiin kaksi täysin tuntematonta ihmistä ja näinhän siinä kävi. Hetken päästä mukava miespariskunta istahti pöytäämme, eikä tullut ollenkaan kiusallista tilannetta vaan juttu lähti luistamaan välittämästi jopa niin hyvin että loppujen lopuksi istuimme yliaikaa ja tällä pariskunnalla oli vielä jälkiruuat syömättä.

Ruuan taso oli kyllä hyvä (ei ees muistanu kuvia ottaa täysistä lautasista), muutakin kuin sitä perinteistä paahtopaistia oli tarjolla. Paljon itämaista ja mausteista ruokaa. Juomatkin olivat parantuneet ruokailuunhan kuuluu hanasta juomat eli valko-ja punaviini sekä olut joka oli vaihtunut Lapinkullasta Karhuun, jokaista piti tottakai maistella. Oli siellä myös alkoholittomiakin juomia tarjolla.

Ähkyissämme päätime poiketa hytissä miettimässä mitä seuraavaksi. Suunnitelmaksi kehleytyi seuraava: Karaokebaariin oluelle ja sen jälkeen taxfree.

Matkalla karaokeen rupesi hahmottumaan muut risteilijät, näitä miespareja vilisi silmissä, reipasta menoa siis luvassa. Tavallisessa karaokessa ei juuri ollut porukkaa koska samaan aikaan oli viereisessä baarissa euroviisukaraoke. Euroviisuista kun en tiedä yhtään mitää valitsin tavallisen puolen listalta Tuomari Nurmion Ramona kappaleen laulettavaksi. Hetken odottelun jälkeen pääsin stagelle veivaamaan oman viisuni, meni todella hyvin se, oon tainnu muutaman kerran harjotella.

Taxfreestä tarttui ainoastaan olutta matkaan, seuraavana hyttiin ja siistiytymään.

Trubaduuri on aina ykkösjuttu risteilyllä, sitä tunnelmaa ei voita mikään. Sea pub on todella kiva ja rento paikka olla vaan ja ihmetellä ja niin tietenkin kuunnella esiintyjää. Tauon tultua päätimme lähteä seikkailemaan pitkin laivaan ja jos vaikka löytäisi uusia tuttavuuksia.

Markus Pätsi
Megastar saapui yöpymään satamaan

Ocean clubissa oli täyden bileet päällä. Aikaisemmin olimme ihmetelleet ihmisten kasvoilla olevia glittermeikkejä ja syy siihen löytyikin nurkkapöydästä, jossa kaikki meikkitaiteilijaa väsäilivät näitä pientä korvausta vastaan. hetken päästä naamaamme koristi mahtipontiset maalaukset, pitihän sitä sulautua joukkoon.

Glittermeikit
Joku Euroviisulaulaja :D (Mikolas Josef)

Monen eri ihmisen kanssa tuli juteltua ja monta tarinaa kuulimme myös tästä euroviisuinnostuksesta. Emme olleet koskaan osanneet yhdistää euroviisuja ja homoja. Näin sitä oppii kaikkea uutta.

Jossain vaiheessa ystäväni katosi hyttiimme ja itse totesin, että pitsapala oli saatava yöpalaksi. Tämä onnistui Fast lane ravintolassa jossa tarjoiltiin yöpalaa. Ostin sieltä myös mukaani buffetissa tarjoiltua viiniä laatikollisen, hintaa tällä oli 13,90€.

Yöpalaa

Huomenta Tallinna!

Aamukoitti, olin unohtanut laittaa herätyksen keretäksemme aamiaiselle. Onneksi emme olleet hukanneet kuin puolituntia tehokasta syömisaikaa.

Buffetaamiaisen hinta oli etukäteen ostettuna 10.50€, tällä ei saisi Coffee & co. kahvilasta juuri mitään, jo pelkästään tuoremehua meikäläisellä meni neljä lasillista (johtuiko lie eilisestä tankkauksesta).

Maittavan aamiaisen jälkeen lähdimme satamaan ostoksille. Rimi tarjoaa ison valikoiman erilaisia juomia ja ruokia. Miehelle tuliaisiksi 4 pussia sipsiä, itselle muutamaa erikoista juomaa. Niin ja Tallinnamagneetit tietenki.

Nudisti siideriä

Terminaalin edessä huomasimme bussimme ja muistimme että sehän ottaa vastaa ostokset, joten meidän ei tarvisi näitä raahata mukanamme. Alkoholia bussiin ei saisi jättää, mutta muut kyllä.

Nyt janotti, satamassa on panimoravintola nimeltaan Kochi aidad, emme olleet kumpikaan siinä koskaan käyneet, joten pitihän se mennä tarkistamaan millainen paikka olisi kyseessä. Otimme panimon omaa vaaleaa lageria tuopilliset. Oli muuten aivan nappi valinta, koskaan en ole juonut niin hyvää olutta. Kyselin henkilökunnalta, että onko heillä aamupalatarjoilua, on klo. 8-11 välisenä aikana. Tämä on hyvä tietää ensi reissua varten. Sen verta tyytyväisen näköisiä ruokailijoita ravintolassa oli. Juomat nautittuamme ennen laivaan siirtymistä kävin hakemassa vielä kaksi pulloa mainiota olutta matkaan.

Bingo on toinen kohokohta risteilyssä, on sieltä joskus tullut voittokin. Mukavasti osallistujia oli tuossakin lajissa, mutta tällä kertaa jäi voitot saamatta.

Vielä kerran kuuntelemaan trubaduuria Sea pubiin, siinähän se risteily sitten olikin jo lopuillaan. Miksi aika kuluu niin nopeasti?

Tavarat hytistä ja hissiä tilaamaan. No tietenkään sitä ei tullut tai se oli täysi, ei millään olisi jaksanut lähteä rappusia alas päin raahaamaan pakaaseja. Viimein tovin odottelun jälkeen hissi tuli.

Anteeksi pyydellen saavuimme vihdoin bussille, siellä oltiin jo meitä jonkin aikaa odoteltu. Tavarat kyytiin ja kotimatka alkakoon. Olimme aika hilpeissä tunnelmissa koko matkan. Vierustoverit olivat varmasti todella tyytyväisiä. Anteeksi heille vielä kerran, näin jälkikäteen. Mies haki pysäkiltä, taisi sekin olla aika tyytyväinen, varsinkin kun unohdin ilmoittaa miltä pysäkiltä piti hakea.

Matkan jatkumista odotellen

Mutta olipas se silti hauska reissu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *