Maakuntamatkailua 7.8.2018

Sain vihdoin ja viimein myytyä häissä olleet koristeet ja ylimääräiset tarvikkeet, joten se tiesi matkaa kohti Tamperetta. Takaisin kotiin päin lähdettiinkin aivan eri reittiä kuin tullessa, uusia maisemia siis luvassa.

Reitti

Tämmöiset reissut on juuri parhaita, kun ei ole sen kummemmin suunnitellut mitään eli fiiliksen mukaan.

Teiskon kautta siis

Ensimmäisenä bongasimme kyltin jossa luki Aunessilta, kuulosti pysähtymisen arvoiselta ja sitä myös olikin. Vanha graniittinen holvisilta on rakennettu vuosina 1898–1899 ja on vain kevyen liikenteen käytössä. Vaikuttavan näköinen se kyllä oli.

Vieressä oleva maantiesilta mitä pitkin tulimme oli myös aika erikoinen, kaarevan muodon ansiosta sillan alle  pääsi helposti kiipeämään ja siellä näyttikin olevan pikku poikia hengailemassa. Suurimman huomioni sai kyllä vieressä sijainnut mansardikattoinen talo, aivan ihana! Nyt harmittaa kun en siitä kuvaa ottanut. 

Ja matka jatkuu seuraavana etappina Muroleen kanava. Matkalle osui pikkuisia kyliä ja kyläkauppakin löydettiin, jätskit oli saatava. Kääntyessämme kohti Muroleen kylää tuli mutkaisella tiellä vastaan paljon motoristeja, ilmeisen suosittu reitti. Perillä huomasimme ravintolan olevan auki, joten kupponen kahvia kesäkahvilassa kuskille. Tuoksusta päätellen täältä saa myös erinomaista ruokaa, jäi kutkuttamaan tämä ajatus, eli ensi kesänä pitää tulla tänne syömään. Erillisessä rakennuksessa näytti olevan vielä pitseriakin tämän lisäksi. Tekstiä ei nyt paljoa ole, mutta kuvat puhukoon puolestaan.

Näkymät Näsijärven suuntaan

Kotimatka jatkui Ruoveden kautta Vilppulaan ja siitä Mänttän kautta Jämsänkoskelle. Mänttässä pysähdyttii vain ottamassa kuva hienosti maalatusta talosta.

Maalattu talo

2 comments on “Maakuntamatkailua 7.8.2018”

 1. Nadia Mebdoui-Tähkävuori

  Meillä näköjään on muutakin yhteistä kuin rakkaus Kreikkaan sillä meillä on kesätorppa Länkipohjassa ja käymme kaupoilla Jämsässä ja asumme Tampereella :)!

  Vastaa
  1. Laura

   Anteeksi kun vastaaminen kesti. Kiva kuulla että yhteistä löytyy, ehkä törmäämme joskus!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *