Zakynthos 2017

Pitää hieman pohjustaa näitä seuraavia tekstejä: Ne on hetken huumassa kirjoitettu, ilman ajatusta siitä, että onko oikeinkirjoitus kunnossa tai että kukaan muu näitä lukee. Jostain syystä innostuin matkalla vuonna 2017 kuitenkin laittamaan tekstit Facebookin Kreikka-ryhmään, jossa kirjoituksistani tuli pienimuotoinen hitti, ihmiset siis pyysivät lisää. Mieheni yllytti tämän Zakynthoksen reissun jälkeen että aloittaisin kirjoittamaan blogia ja melkein vuoden hauduttelun jälkeen näin sitten kävi.

9-10.8.2017

Ensimmäisenä tietenkin syömään Zorbas Argassissa. Voin suositella jo pelkästään tämän annoksen perusteella. Maksoi 7,50€,  sisälsi kreikkalaisen salaatin, pita-gyroksen ja perunat. Kylkeen tietenkin Mythosta.

Gyros ja Kreikkalainen salaatti

Meridien Beach Hotel. Alkuvaikutelma siisti. Huonetta jouduttiin oottaa 1,5h. Se aika vietettiin altaalla joka oli kivan kokoinen. Paljon aurinkotuoleja, joista kuitenkin suurin osa näytti olevan varattuina pyyhkeellä. Katsotaampa huomenna kuka siellä makaa.

Muita suomalaisia ei tullut tähän hotelliin. Iso plussa tosiaan tuosta että pääsee altaalta suoraan mereen. Huoneissa sänkyjen patjat on hieman joustavammat ku yleensä. Pehmeyttä lisäs lakanan alle sujautettu päiväpeitto mikä löytyi kaapista. Vedenpaine näytti olevan hyvä.

Vanha telkkari huoneessa, jääkaapin keittotason ja vedenkeittimen lisäksi. Vieressä on leipomo. Siel oli herkullisia juttuja. Mönkkäri vuokra jos ottaa pidemmäks aikaa ku päiväks maksaa 35€. Aurinkomatkojen opas oli ihan kujalla. Liekö kuumuus sekoittanu pään. Ehkä ensi kertaan jätämme nämä palvelut.

Illasta syömään. Mä sit osaan tän.. ajatuksissani tilasin puolikkaan karahvin valkoviiniä. No luulin et se on sellanen perinteinen tinakipollinen. Ihmettelin tarjoilijan ilmettä.. mieheni tilasi siis oluen. Noh tämmönen järkyttävän kokoinen karahvi pamahti pöytää. Huh huh.

Viinikarahvi

Noniin Green Frog ravintola tuli testattua kun sitä täällä (Facebookin Kreikka-ryhmä) suositeltiin. Viiniepisodin varmaan luittekin? alkuun otettiin leipää ja erilaisia levitteitä.. ne oli namia.. pääruuaksi pastafriikki mieheni otti (taas) carbonaraa, minä sen sijaan päädyin kanalinjalle.

Täytettyä kanaa, sweet potatoes?? pyree ja VIINIkastiketta herkkusienillä.. edellinen tilaus pyöri tietty mielessä ja aattelin et kanaa ja perunapyreetä kunnes annos tuli nenän eteen. Hemmetti bataattia, noh en valittanut, aika makea annos ja pehmeitä aineksia. Maut oli kyllä kohdillaan. Ei oikeestaan harmittanut yhtään. Ruuat kun oli mätetty niin olin saannu kaksi lasillista viiniä kumottua, enkä muute varmasti sitä karahvia siihen jättäis laskun jälkee. (Tässä vaiheessa huomio se maksoi 4€ joten ei varmaan konkka ois tullu…)

Pubin puolella iloisen kuuloinen Alex huuteli että tietovisa alkaa, siirryimme sinne siis katselemaan ja kuuntelemaan… kunnes löysimme itsemme kirjoittelemasta vastauksia. Tähän väliin taas yksi huomio:  olemme tietovisafriikkejä. Noh eihän se menny ihan putkeen: voittajalla oli pisteitä 33 kun me taidettiin saada joku 23. Meni sitten ohi suun kilpikonnaveneretki.

Mutta siis kyllä voin suositella Green Frog ravintolaa Argassissa. Kunhan olette ajatuksella lukemassa sitä listaa.. anteeksi kirjoitusvirheet, se oli se viinileka joka kirjoittaa Laura sano jo hetki sitten, Kalinihta ja vetäs moottorisahan kainaloon… eikun miehensä siis. (tässä viitataan pakkauskeskusteluun edellämainitussa ryhmässä, löydät hakusanalla moottorisaha, jos kuulut siis ryhmään)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *