Parga 14.5.2019 part. 1

Heräsin ennen seitsemää, mies halusi vielä nukkua, joten kirjoittelin blogia. Yöllä paleli hiukan, mutta sain kuitenkin nukuttua, villasukat jalassa tietenkin.

Aamu valkeni

Nälkä rupesi kahdeksan aikaan vaivaamaan niin pahasti, että oli lähdettävä liikenteeseen. Tallusteltii mäkiä alas suoraan rantakadulle, ei ketään missään. Välillä tuli vettä kaatamalla ja välillä vain ripsi.

Valtos beach
Linnoitusta

Captain cafe bar oli ensimmäisten joukossa avannut ovensa, joten sinne. Kuppi kahvia ja toastit. Haetaan sitten myöhemmin aamupalatarpeet marketista. Kylläpä maistui hyvälle. Kaukana ”vastarannalla” näkyi kun aurinko paistoi. Some pisti tuutaten kuvia kahta aurinkoisemmista paikoista Kreikassa, no mitä sitten? Olin halunnut nähdä Kreikan kevään ja tätä se nyt oli tällä kertaa.

Captain cafe bar

Ihanan vehreää, kukat kukkii joka paikassa. Ilma on raikas ja kostea, mutta ei tunnu yhtään niin kylmältä, kun ajattelin. Katusadetakin kotiin jättäminen oli virhe. Muutama pitkähihainenkin ei olisi pahitteeksi.

Hyvä keli kuvaamiseen kun ei paista

Paikka tuo mieleen korkeuseroillaan Skiathoksen. Hotellin sijainti on toki aika syrjässä, mutta hotelli on juuri sellainen meidän tarpeisiin sopiva. Pieni ja kotoisa. Pihassa möngertää menemään kilpikonniakin.

Valtos Ionion
Kilpikonnia
Rantakadun näkymät

Kahvien jälkeen seikkailimme etsimään isompaa supermarkettia, josta saataisiin aamupalatarpeet seuraaville aamuille. Ekana kuitenkin tuli leipomo vastaan ja vaikka juuri oltiin syöty, en voinut vastustaa kiusausta leipomon pitsapalasta, ah. Se oli juuri niin hyvää kuin muistin, eikä muuten kauaa näytellyt. Pohjaton vatsa, totesi mies.

Panagia

Supermarketti löytyi, ostimme suihkusaippuaa, suolaa, kreikkalaista jogurttia, hunajaa, kurkkua, tomaattia, paprikaa, punasipulia,Mythosta,limsaa, tuoremehua ja ison satsin vettä. Leipä muuten unohtui.

Vuoret peittyi pilvii

Untuvatakki lähtiessä ei ollut yhtään liikaa. Takasin päin kivutessa huomasin hien puskevan pintaan ja kaulassa roikkuva villahuivi vaan liiskaantui ihoon kiinni. Hotellille kun päästiin oli omistaja taas vastassa. Kyseli kuulumiset hieman naureskellen. Näytimme uitetuilta koirilta.

Mahtipontisesti päätin, että altaaseen on päästävä tulkoon taivaalta vaikka mitä. No kävinhän mä varpaat siellä vedessä kastamassa. Kylmää oli kiitos.

Allas
Allas

Ilmastointi tuli hommattua, jotta kosteus huoneessa väistyisi. 7€ päivä.

Aurinkokin heräsi jostain, joten päätimme lähteä katsastamaan paikkoja paremmalla onnella. Seikkailimme Valtos beachia pitkin välillä varpaita meressä uittaen kohti oikoreittiä jota pitkin pääsisi kapeille kujille ja niiltä rantakadulle.

Valtos beach

Nälkäkin siinä jo tuli, saavuimme pienelle aukiolle jossa sijaitsi Lithos niminen ravintola. Paikka näytti niin mukavan rauhaisalta ja ihmiset tyytyväisiltä, että iskimme pyllyt penkkiin ja tilasimme valkosipulileipää kreikkalaisen salaatin ja souvlakia puoliksi ja vihdoin ne kylmät isot Mythokset.

Lithos
Mythos

Ruoka oli NIIN hyvää, puhtaita makuja ja hyvät raaka-aineet, koskaan en ole syönnyt niin mehevää souvlakia. Suosittelen paikkaa lämpimästi.

Kreikkalainen salaatti ja valkosipulileipä
Souvlaki
Talon puolesta jälkiruoka

Seikkaillessamme mietimme samalla viikon ohjelmaa, auton vuokraus on ollut päällimmäisenä mielessä. Meille kovasti suositeltiin Parga car hire toimistoa, joten lähdimme sieltä kysymään kulkupeliä. Sellaisen myös saimme viideksi päiväksi hintaan 140€. Ei jaksettu sitten sen paremmin lähteä kyselemään muualta olisiko alhaisempia hintoja saatavilla. Auton saamme toimitettuna hotellille keskiviikko aamuna klo 9.30

Krioneri beach

Jaaha se ois taas kipuaminen takaisin hotellille. Kyllä jäis menemättä jos lämpöö pukkais sen 30 astetta plussaa. Taksi muuten maksaa vitosen rantakadun tykö valtokseen. Ei minusta paha. Jos sitä vaikka joku ilta vetää ruokaöverit ni on ees joku kyyti hotellille.

Kiipeämisen loppu puolella on selvästi hyvä pitää tauko eilen tutuksi tulleessa Med Pargassa. Lasi sangriaa minulle ja miehelle punaista olutta. Kauniit oli maisemat. Samalla tutkailimme karttaa minne mentäisiin.

Med Parga päivä näkymät

Hotellille kun päästiin vaihdettiin uikkarit ja altaalle. Nyt jo tarkenee. Vesi Altaassa jäätävän kylmää, mutta menin silti. Altaalla ei ole ketään muuta, aika VIP.

Aurinkoo
Ja ne pakolliset varpaat

5 comments on “Parga 14.5.2019 part. 1”

 1. Katri Kauria

  Auringon saitte esille ?? Pitäkää se, koppaan sen itselleni maanantaina kun tulen itse sinne, tottakai Tjären siivillä ❤️?
  ?katri

  Vastaa
  1. Laura

   Tervetuloa

   Vastaa
 2. Kaunismäessä

  Ihania reissukuvia! Ai että tuli matkakuume ;D

  Vastaa
  1. Laura

   Kiitos. Koitan luoda fiilistä

   Vastaa
 3. Janne Bubbis Haapaniemi

  Parga 14.5:ttä laittoi päivä hymyilyttään kun ollut tuolla neljä kertaa siihen aikaan viettämässä syntymäpäiviä.Kelithän tuolla ovat kovin keväisiä ja yöt suht kylmiä vielä tuolloin mut kyl sie hikoiltukin on jo,Ehdottomasti parasta tuolloin on että kylä on vie rauhallinen ja paikallisetkin ehtii ottaan ne päivähörpyt vaikka sieJohnnyssä minunkin seurassa :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *