Tuottaako matkalaukun pakkaaminen ongelmia? Osa 1

Matkalle on aina kiva lähteä, mutta mitenkä se laukun pakkaaminen tuottaa niin tuskaa? Perehdyn aiheeseen muutamassa osassa.

Saadakseen matkalle mukaan hyvät yhteen sopivat vaatteet on vaatekaapin sisällön oltava toimiva.

Ole monta kertaa kuullut lauseen: ’minulla on kiva hame/housut mutta en voi käyttää sitä kun ei ole siihen sopivaa yläosaa’ tai sama toisin päin.

Kun ostat vaatteita mieti aina löytyykö niille kaveri sieltä kaapista ja mitä useampi sen parempi.

Parhaimmillaan tarvitset vain 11 yhteen sopivaa vaatekappaletta, joilla kokoat yli 40 erilaista kokonaisuutta, tähän määrään ei siis lukeudu asusteet eikä kengät.

No miten tämä sitten auttaa matkalle lähdössä?

Tuo mainitsemani määrä vaatteita mahtuu pelkkiin käsimatkatavaroihin, kyllä luit oikein eli pelkillä käsimatkatavaroilla pärjäisit todella monta päivää.

Kuinka kokoat toimivan vaatekaapin sisällön?

Meillä jokaisellahan on ne tietyt värit ja mallit mihkä olemme mieltyneet, niitä varmastikkin löytyy jo valmiina kaapista. Sitten jos homma viedään astetta pidemmälle on siellä kaapissa niitä värejä ja vaatteita jotka OIKEASTI sopivat sinulle.

No mistä tiedät mitä ne sitten ovat? Värianalyysi ja vartalomallianalyysi ovat keinot joilla selvitetään nämä asiat. Valotan nyt sen verran, että värit menevät vuodenaikojen mukaan. Eli meillä jokaisella on juuri se oma kategoria minkä värivuodenaika meille sopii (muista että musta sopii hyvin harvalle).

Vartalomallejakin löytyy 9 erilaista. Ei ole pelkästään pyöreillä se omena ja sitten toisena se kaikkien himoitsema x vartalo. Joten myös se vaatteen mallin on oltav juuri oikeanlainen korostamaan niitä hyviä puolia. 

No mutta ei siitä sen enempää, koska näistä juttua riittäisi monen tekstin verran. Pukeutumisneuvojat ovat niitä, keneltä apu näihin ongelmiin löytyy. (Jos kiinnostuit asiasta vinkkaa siitä minulle, tiedä vaikka innostuisin kirjoittamaan lisää aiheesta)

Eli nyt sinun pitäisi kerätä tuo 11 vaatekappaletta, keskenään sopivan värisiä, kuvioisia ja tietenkin sinun näköisiä.

Yhdistelmäasut eli niin sanotut runkovaatteet kannattaa pitää neutraaleina kun taas paidoissa voi leikitellä väreillä ja kuoseilla.

Kuulostaa kalliilta, mutta eihän kaikkea tarvitse hankkia just nyt ja heti. Itse suosin paljon kirppareita tai second hand shoppeja, koska niistä voi tehdä hyviäkin löytöjä pienellä rahalla ja ajan kanssa. Toki jos nyt haluat sijoittaa monta sataa kunnon jakkupukuun jos sellaista joka päivä käytät, niin silloin tee niin, siitä on pitkäksi aikaa iloa.

Seuraavana lista vaatteista:

4+2+5=11

-2 yhdistelmäasua (jakku+housut/jakku+hame/neuletakki+housut jne. )

– 2 irrallista alaosaa (hame/housut)

-5 erilaista puseroa

+asusteita

Toimiva vaatekaappi. Vaatteet ja asusteet Zalando

Ja nämä ovat juuri sitten niitä, mitä haluat käyttää, eli jos et tykkää hameista, unohda ne ja laita tilalle farkut tai vaihda kaikki alaosat hameiksi. Kylmemmän kauden vaatteet oma kokonaisuutensa ja lämpimälle omansa.

Näitä kokonaisuuksia voit toki kerätä mihin lähtöön vaan. Mutta jos nyt lomapuvustosta puhutaan niin vaatteiden pitäisi tietenkin olla helppohoitoisia ja sellaisia jotka ei kovin rypisty. Ja tietenkin kevyitä eli pitkien housujen tilalle capreka tai shortseja jne. 

Näiden lisäksi asusteita kannattaa olla erilaisia. Koruja, kenkiä ja huiveja. Näitä vaihtamalla saat hyvinkin eri henkisiä ja eri tilaisuuksiin sopivia kokonaisuuksia.

Ajatuksena että voisit aamulla lähteä töihin yhdellä kokonaisuudella, sitä hieman muuttamalla siirtyä töiden jälkeen tapaamiseen ja  vielä hieman muutosta, ilta voisi jatkua vaikka ravintolassa. Miksipä ei sama toimisi lomalla. Puvustoon voit ottaa myös mekkoja lisäosina.

Ei tarvitse niin  paljoa mukana pitää tai kotona/hotellissa välissä käydä vaihtamassa. Hyvänä vinkkinä, katso edellisten matkojen kuvia mitä vaatteita olet pitänyt se auttaa myös paljon valinnassa, mitä ottaa mukaan.

Sama toimii myös miehillä.. Tietenkin ilman niitä mekkoja.

Sellainen on toimiva vaatekaappi.

Seuraavassa osassa näytän kuinka se laukku pakataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *