Päivä Tukholmassa- risteily

Joko ne on nähty ja NIIN koettu?

Meillä tuppaa nykyään nuo risteilyt olemaan aika samantapaisia. Merelle mennään ja ollaan ihan relax.

Keksisinkö jotain erilaista tällä kertaa.. Ehkäpä.

Matka alkoi ainakin erilailla. Lauantai lähtö ja junalla. Yleensä mennää aina perjantaisin ja omalla autolla. Mies siis säästyy ajamiselta tällä kertaa.

Jämsän asemalla
Next stop Orivesi

Matka taittui verkkaiseen. Mies luki kirjaa Kindlestä ja minä kuuntelin luotto vastamelukuulokkeillani äänikirjaa bookbeatista. Tampereen jälkeen päätimme tehdä visiitin ravintolavaunuun.

Kisko ja olut

Siinä istuessamme mietimme minun ajatusta sivistävästä tarjonnasta eli  Fotografiska museosta…. Taidetaan oikeesti olla niitä keski-ikäsiä…

Junan työntekijät olivat jotenkin poikkeuksellisen iloisia, kiinnitimme moneen otteeseen tähän huomiota, vaikka junakin oli noin 10 minuuttia myöhässä.

Palatakseni muuten alkuun niin nyt pääsee käyttöön mun käsimatkapakaasiks ostamani reppu, ekaan käyttöön. On muute tilaa. Se myös aiheutti sodan Kreikka – ryhmässä

Reppu by Varusteleka

Äänikirja rupes käymään tähän fiiliksee liian raskaaks joten vaihdoin kevyempään. Suplassa on loistava kahen naisbloggaajan pitämä Jetlagissa podcast. Kuunnelkaas. Olen ihan noviisi näitten mahtavien naisten rinnalla.

Perillä Hes….. Eiku stadissa. Suunta metroon ja kohti Hakaniemen toria, jossa sattumalta on levynjulkkarikeikalla Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.

Hakaniementori

Letkeät saundit veivät minut kylmästä lämpimään. Olen iloinen, että tästä ei tarvitse palata suoraan kotiin.

Parhain äänimies Jasse

Keikka jäi hieman kesken kun päätimme suunnata takas keskustaan syömään jotakin.

Rautatieasema

Pieni pubi josta sai ruokaa, valikoitui paikaksi. En mainitse nyt nimeä koska…. Tilasimme toastit ja oluet. Toastit tuli nopsaa pöytää ja syödessä huomasin omani olevan melko viileä keskeltä. Miehen toast oli sen sijaan jäässä. Kävin sanomassa tiskillä tästä.. Nainen tarjosi nachoja hyvityksenä.. En hyväksynyt vaan lähdin pois. Hetken päästä tarjoilija saapui pöytään kysymään kuinka voi hyvittää asian.. Homma päätyi lopulta siihen, että hän lupasi rahan takaisin leivästä.. Ok. No rahat hän toi kuitenkin.. kahdesta. Hyvin hyvitetty ja loppujen lopuksi myös hoidettu.. Sillä ei nimiä.

Tunnistatko paikan?

Tuttavani facebookissa laittoi mielenkiintoisesta baarista linkin, Ale bar Pikajuna. Vanhoja junanpenkkejä ja muuta rekvisiittaa. Mielenkiintoinen paikka. Sinne siis.  olut maksoi 3. 90€ ei haitannut yhtään 😉

Mainoksen uhri
Pikajuna
Kiva sisustus
#alebarpikajuna

Tämän jälkeen suuntasimme jo kohti Olympiaterminaalia. Normaaliin perjantai lähtöön  verrattuna laivaan pääsy oli todella sujuvaa kunhan vaan käveli sisään.

Silja Serenade
Samoissa väreissä

En tiiä mikä reklamaatiomatka tämä oikein on mutta…. Päästiin hyttiin. Deluxe-luokka ja jääkaapin sisältö kuuluu samaan hintaan. Avasin kaapin ja minua odotti seuraava näky

Missä mun skumppa?

Missä skumpat?!? Pikainen tiedustelu laivakavereille ja kyllä ne pitäisi siellä olla. Vinkkinä sain et mene kysyy perään. Kyllä kannatti. Skumpat luvattiin nopeasti hyttiin, mutta sillä aikaa voisimme mennä nauttimaan drinksut laivan keulabaariin ilmaiseksi.. Kiitos kyllä.

The Magellan
Drinksut

Keulabaarissa oli kolme isointa pöytää varattuna ja kohta niihin rupesi lipumaan porukkaa.. Hyvin kova äänistä sellaista.. Kustaanmiekan jälkee liukenimme paikalta.. Oon vissii oikeesti tullu vanhaksi.

Kustaanmiekka

Tovi meni hytissä et sai ajatuksen taas luistamaan.. Ja hei meidän skumpat oli kotiutunut.

❤️

Kävin lenkin kattoo mitä ravintolat tarjoo ja etsin risteilyohjelmaa.. Sitä ei saa enää paperisena 😔 toisaalta ymmärrettävää. Mut heti missasin bingon, jota olin odottanut.

Taxfree pyörähdys ei tuottanut uusia elämyksiä..

Syömään mentii Grill houseen. Se ei pettänyt taaskaan. Sujuvasti sisään ilman odottelua. Tosi hyvä palvelu ja ruuat oli todella hyvät. Jäi jälkkärillekkin tilaa. Enkä tilsnnut dry aged beef:iä Bernaisella niin ku aina. Vaan kanaa.. No otin mä side orderina sitä Bernaiseakin 😁

Kanaa
Creme brulee

Syömisen jälkeen pubiin jälkkäri juomille.

Se paras.. Aperol spritz

Esityksenä laivassa mennessä olisi Queen tribuutti ja tullessa Abba. Oli varmasti parhaimpia esityksiä mitä olen laivalla nähnyt. Todella taitavia laulajia ja tanssijoita.

Queen tribuutti

Mites siitä mukavuus alueelta pääs pois? No menemällä karaokeen. Olin illan viimeinen laulaja. Annoin mennä korkeelta ja kovaa.. Kuuntelijat ei ehkä tykänny mut minä nautin. Baarissa oli muuten paras baarimikko, se ehkä säälistä nauro mun huonolle corona vitsille.. 🤦‍♀️

Mieheni jälkeen on paha mennä laulamaan

Sea pub ja trubaduuri. Sen verta pakko joustaa tästä ”tee kaikki eri tavalla” konseptista. Olihan se hyvä. Soitti meidän häämarssinkin.. Is this love ❤️

Trubaduuri

Niinhän se kello kääntyi sille mallille, että mies halusi nukkumaan. Itsellä oli nälkä. Suureksi pettymyksekseni Fast lanelta oli poistettu hyvät yöruuat. Tarjolla lämpöisenä oli pitsaa.. Sitä saakelin samaa pitsaa mitä söin Europalla viime Tallinnan reissulla. Pakko kuitenkin jotain oli pistää kurkusta alas.

Iltani päättyi terapeuttina oloon. Eräs surullinen nainen tuli minulle avautumaan. Siinä sitten pari tuntia poristiin.. Toivottavasti olin edes avuksi hänen pahaan oloon.

Tämän jälkee oli ihana mennä takas hyttiin ja kömpiä rakkaan mieheni viereen.

2 comments on “Päivä Tukholmassa- risteily”

 1. Melissa L

  Olisikin niin ihanaa päästä taas pitkästä aikaa seilailemaan merille…

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  Vastaa
  1. Laura

   Kyllähän se aina kummasti rentouttaa

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *